Labour Party má "řadu" potenciálních kandidátů na nahrazení Corbyna

13. 2. 2017

čas čtení 1 minuta


Labouristická strana má "řadu" potenciálních náhrad za Jeremyho Corbyna, pokud byl odstoupil z čela strany, tvrdí nový volební koordinátor.


Ian Lavery potvrdil provedení průzkumu ohledně členů stínové vlády v Manchesteru před volbamis tarosty, Angela Rayner a Rebecca Long-Bailey ukázaly popularity v rámci vnitřního "plánování nástupnictví".

Lavery tvrdí, že podobné průzkumy nejsou "neobvyklé" a jsou prováděny labouristickou agenturou BMG Research.

Ta vynesla odsuzující rozsudek nad Corbynem prostřednictvím uniknuvší zprávy, která tvrdí, že je občas "nudný", vypadá "naštvaně" a "jako ošuntělé dítě ve škole", píše o zprávě Suday Times.

Dokument údajně také ukázal, že mezi současnými šéfy britských stran je Corbyn nejméně populární, včetně srovnání s Paulem Nuttallem v čele UKIP.

Stínová hlavní státní zástupkyně Shami Chakrabarti ale sdílí pocity mnoha dalších členů strany a v neděli řekla ITV, že pokud Labour Party prohraje nadcházející místní volby ve Stoke a Cumbrii, Corbyn zůstane v jejím čele.

Tyto zprávy přicházejí po turbulentním týdnu. Po parlamentním hlasování ohledně článku 50 Clive Lewis, bývalý stínový ministr hospodářství a blízký spojenec šéfa strany rezignoval.

Tento krok vyvolal dohady o tom, že plánuje kandidaturu do čela strany, což Lewis následně odmítl.

Corbyn musel přeorganizovat svůj klíčový tým poté, co řada členů před parlamentním hlasováním pro brexit odstoupila.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5496

Diskuse

Obsah vydání | 15. 2. 2017