RealDonaldContext - systematické opravování Trumpových lží na twitteru

4. 2. 2017

čas čtení 2 minuty

Deník Washington Post záslužně založil nový účet na Twitteru pod názvem RealDonaldContext, který systematicky opravuje lži a nesmysly, které vydává americký prezident Donald Trump na svém Twitteru. Bylo by velmi záslužné, kdyby někdo v ČR takto systematicky opravoval lži a nesmysly šířené Parlamentními listy a dalšími nekale komerčními médii.

Pár ukázek:

Donald Trump: Poté, co byli nuceni se omluvit za své špatné a nepřesné zpravodajství o mně poté, co jsem zvítězil ve volbách, v New York Times, vydávajícím FALEŠNÉ ZPRAVODAJSTVÍ, jsou stále ještě mimo.

Toto je nesprávné nebo lživé.

Jak už jsme upozornili dříve, New York Times se nikdy neomlouval za žádné své zpravodajství. Naopak, po prezidentských volbách zaznamenal deník NYT vlnu nových platících subskribentů. Trump pravděpodobně zuří, protože NYT vydal analýzu o jeho pokračujícím konfliktu zájmů v podnikatelské sféře.

Donald Trump:

"Názor tohoto údajného soudce, který v podstatě zabraňuje realizaci zákonů naší zemí, je absurdní a bude odmítnut."

Chybí důležitý kontext.

"Tento 'takzvaný' soudce, který zablokoval Trumpův imigrační zákaz, byl jmenován Georgem W. Bushem a jeho jmenování schválil Senát počtem 99-0 hlasů.

Donald Trump: Profesionální anarchisté, zločinci a placení demonstranti dokazují, že pravdu měly miliony lidí, kteří hlasovali, ABY UČINILI AMERIKU ZNOVU VELKOU!

Toto je nesprávné nebo lživé.

Neexistují vůbec žádné důkazy, že by se významnější část účastníků jakýchkoliv protestů skládala z lidí, kteří by za to dostali zaplaceno."

Další Trumpovy tweety uvedené na pravou míru (v angličtině) ZDE

0
Vytisknout
5535

Diskuse

Obsah vydání | 8. 2. 2017