Pět Čechů bylo v Británii odsouzeno k dlouhým vězenským trestům za terorizování zranitelných lidí

1. 11. 2016

čas čtení 1 minuta

Pět příslušníků jedné rodiny z České republiky bylo odsouzeno za přivezení zranitelných lidí do Británie a za to, že je nutili dělat tvrdou, ponižující práci.

Nejméně osm jejich obětí bylo donuceno spát v garáži na matracích na podlaze či dokonce ve skříni a byli nuceni doplňovat svou nedostatečnou stravu hledáním zbytků jídel v popelnicích. Byli nuceni pracovat v místních továrnách, myčkách automobilů nebo jako sluhové v domácnosti a jeden z nich byl nucen stříhat trávník nožem.

Otrokáři jim odebírali téměř veškeré peníze a muži byli biti a bylo jim vyhrožováno, že pokud se pokusí utéci, budou zavražděni.

Vedoucí českého gangu, Petr Tancoš, 37 a jeho sestra Růžena Tancošová, 36, byli oba odsouzeni na šest a půl roku do vězení, jejich bratranec Martin Tancoš, 37, na tři roky a jeho partnerka Kateřina Kurejová, 37 na dva roku. Partnerka Petra Tancoše Nela Dzurková, 28, byla odsouzen na 30 měsíců. Soudce doporučil, aby byli po odpykání trestů z Británie deportováni zpět do ČR.

Oběti gangu nebyli vězněni, ale cítili se v pasti, protože neměli peníze a neuměli anglicky. Jednoho z mužů bili židlí a baseballovou pálkou, jiný byl nucen krást v místním supermarketu. Neměli přístup na záchod a museli používat zahrady, anebo platit za každé použití záchodu 1 libru (30 Kč).

Gang si během několika let takto vydělal statisíce liber.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5809

Diskuse

Obsah vydání | 3. 11. 2016