Údajně "prohavlovská" facebooková skupina Lumpenkavárna zablokovala k výročí 28. října přístup šéfredaktorovi Britských listů

28. 10. 2016

čas čtení 2 minuty


Komicky, k 28. říjnu 2016, zablokovala údajně "demokratická" facebooková skupina Lumpenkavárna, která se vymezuje vůči Miloši Zemanovi, ale chová se naprosto stejně jako on, možnost šéfredaktorovi Britských listů vkládat příspěvky na tento server. Správci skupiny tvrdí, že důvodem k vyloučení bylo umisťování příliš velkého počtu odkazů na texty Britských listů, avšak to několik měsíců nevadilo. Začalo to náhle vadit nyní, kdy byly na fórum skupiny umístěny odkazy na články kritické k popírání demokratických principů organizátory "havlovského" Fóra 2000 a na kritické texty poukazující na nedůvěryhodnost postojů celebrit "pražské kavárny" nejen v očích voličů populisty a xenofoba Miloše Zemana, nýbrž i v očích lidí, kteří se s jeho politikou nijak neztotožňují. Články účastníky skupiny informovaly o otevřených a pluralitních skutečnostech, které správce skupiny, bojácně se přidržující své netolerantní ideologie znepokojily.

Informaci o zákazu zveřejňujeme  jako varovný důkaz, že mnozí protizemanovští aktivisté jsou Miloši Zemanovi velmi podobní. Je to znepokojující, protože intolerance a zabedněnost na obou stranách může vést k vážnému společenskému konfliktu.


K zrušení možnosti na stránky skupiny psát došlo poté, co ve skupině byly umístěny odkazy na informace, že se organizátoři Fóra 2000 pokusili zakázat přednášku belgického dramatika Pietera De Buyssera a odkazy na články upozorňující, že plamenné protizemanovské i komsomolské výzvy v televizi a na náměstích povedou pouze k posílení Zemanovy popularity, protože pražská kavárna naprosto ignoruje důvody všeobecné frustrace drtivé většiny české společnosti. Zejména nepřijatelný byl argument, že namísto bojovných protizemanovských deklarací by měli havlovští aktivisté působit sami i na politiky, aby s obyčejnými lidmi o příčinách jejich frustrace, kterou bezostyšně zneužívá Miloš Zeman ke svým osobním cílům, hovořili a konkrétními činy tyto příčiny odstraňovali.

0
Vytisknout
8014

Diskuse

Obsah vydání | 27. 10. 2016