Členka Republikánské strany se diví, proč ji muži nebrání

26. 10. 2016

čas čtení 1 minuta


Jako bývalá asistentka pro komunikaci senátora Teda Cruze a bývalého senátora Jima DeMinta mohu osobně dosvědčit, že Republikánské ženy musely po léta čelit obviněním Demokratů, že jejich strana údajně hájí názory ženám nepřátelské, napsala Amanda Carpenter. Co jsme s tím udělali? Nominovali jsme - prostřednictvím většinou starší a mužské voličské základny - tvrdého a nesmlouvavého misogyna.


Chtěla bych položit mužům ve vedení strany několik otázek. Proč nebráníte ženy před tímto sexistou, zejména poté, co mnohé Republikánské ženy po léta odhodlaně bránily stranu před obviněním ze sexismu? Musíte nás mít za pitomce.

Během primárek se vyjasnilo, že příliš mnoho Republikánů považuje za politicky riskantní udělat cokoliv, co by se dotklo toho typu voličů, které masivně přitahuje Trump - toho typu, který chodí na shromáždění v tričkách se sprostými misogynními nápisy napadajícími protikandidátku.

Nějakým záhadným způsobem bylo rozhodnuto, že přitažlivost pro tyto voliče je důležitější než přitažlivost pro ženy.

Trumpovi muži říkají ženám, že tady jde o rozhovor "za zavřenými dveřmi", že bychom měly přijmout, jak muži v takových situacích mluví, smiřte se s tím, volte Trumpa.

Možná by si měli promluvit s někým, kdo přežil znásilnění. Potřebují naslouchat těmto ženám, když Trump žvaní o osahávání ženských genitálií, agresivně líbá ženy bez jejich souhlasu a prochází mu to, protože je bohatý a slavný. To nebyla chlapecká zábava. To bylo přiznání útoku.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6567

Diskuse

Obsah vydání | 26. 10. 2016