Dětští uprchlíci v Calais se sebepoškozují a propadli zoufalství

1. 10. 2016

čas čtení 1 minuta


Počet případů sebepoškozování a deprese mezi dětskými uprchlíky v táboře v Calais se zvyšuje. Mentální stav uprchlických dětí bez doprovodu rodičů se s blížící se demolicí tábora zhoršuje. Poté, co francouzský prezident Hollande minulý týden potvrdil, že uprchlický tábor v Calais bude zlikvidován, charitativní organizace v táboře informují, že u mnoha dětských uprchlíků došlo k psychickému kolapsu.

Většina uprchlických dětí trpí vážnou depresí. Některé se na rukou pálí cigaretami. Jiní hovoří o tom, že až bude tábor uzavřen, skočí před kamion na dálnici a nechají se přejet.

V táboře je více než 1000 uprchlických dětí bez rodičů a Británie a Francie nemají strategii, co si s nimi po uzavření tábora počít. Skupina britských konzervativních poslanců vyjádřila písemně ministerské předsedkyni Therese Mayové své znepokojení v této věci.

Až 80 procent dětských uprchlíků v táboře v Calais projevuje duševní problémy, které by byly považovány za vážné v instituci, kde by fungovala normální ochrana nezletilých osob. Některé děti by byly sledovány kvůli ohrožení sebevraždou

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6027

Diskuse

Obsah vydání | 4. 10. 2016