Prosíme, pomozte finančně dětem v Sýrii

20. 8. 2016

čas čtení 2 minuty




Záběr šokovaného pětiletého chlapce Omrana Daqneeshe, kterého záchranáři vyhrabali v Sýrii z trosek jeho domu, vede lidi po celém světě, že se ptají, jak by mohli vražděným dětem v Sýrii pomoci. Když nehnou prstem vlády, ozývají se obyčejní lidé.

Deník Guardian v reakci na tyto dotazy přinesl následující informace. Přispět můžete nejjednodušeji bankovní či úvěrovou kartou:

SAMS Foundation, Nadace SAMS

Lékaři ze Syrsko-americké lékařské společnosti (SAMS) ošetřovali Omrana v nemocnici, kterou v Aleppu podporují. V Sýrii provozují 106 zdravotnických zařízení. V rocem 2015 ošetřili a léčili 2,6 milionu Syřanů.

Syrská civilní obrana

Přezdívá se jim Bílé helmy. JE to organizace, která má 2900 členů-dobrovolníků. Zachraňují raněné. Jejich "fond pro hrdiny" financuje léčbu dobrovolníků, kteří byli zraněni při pomáhání civilistům a podporu rodin mrtvých.

Mezinárodní červený kříž

Splupracuje se Syrsko-arabským červeným půlměsícem při poskytování pomoci. Například pomáhají Syřanům připravit své domovy na zimu a poskytují zdravotní služby.

Lékaři bez hranic

Lékaři bez hranic uvádějí, že "rozsah zabíjení a vyhánění lidí z domovů v důsledku konfliktu, který následoval po protestech Arabského jara v roce 2011 je nepředstavitelný".

Unicef

Unicef pořádá dosud největší sbírku na pomoc dětem, postiženým konfliktem v Sýrii. Dary této charitativní organizaci se používají na dodávky potravin, očkovacích látek a vody. V roce 2015 léčil Unicef 13 000 dětí na podvýživu.

Islamic Relief - Islámská pomoc

Tato organizace v Sýrii distribuovala dosud pomoc více než 6,5 milionů Syřanů a pomáhá dodávat léky a zdravotnický materiál do nemocnic v Aleppu.

Save the Children

Organizace Save the Children se snaží v Sýrii udržovat v provozu školy a poskytuje základní pomoc a specializovanou emocionální podporu pro děti. Dosud pomohla asi půl milionu dětem.

SOS Children UK

Tato organizace pracuje v Sýrii od sedmdesátých let. Provozuje tři bezpečné prostory pro děti v Damašku a v Aleppu. Zdroj v angličtině ZDE

International Rescue Committee

Tato mezinárodní charitativní organizace, kterou založil Albert Einstein, působí v Sýrii od roku 2012 a má také programy v Iráku, v Turecku a v Jordánsku. Loni pomohla více než 1,4 milionu Syřanů, včetně 16 000 ženám, které se staly terčem znásilnění a týrání.

0
Vytisknout
8203

Diskuse

Obsah vydání | 24. 8. 2016