Kalifornie: Donald Trump byl donucen opustit svou kolonu automobilů

30. 4. 2016

čas čtení 1 minuta


Demonstranti v Kalifornii donutili v Kalifornii Donalda Trumpa, aby opustil svou kolonu automobilů. Musel svůj automobil evakuovat pěšky přes dálnici. Došlo k chaotickým demonstracím, při nichž aktivisté spálili americkou vlajku a loutku znázorňující Donalda Trumpa. Stovky demonstrantů se opakovaně snažily vzít útokem hotel, kde měl Trump pronést projev před shromážděním kalifornských republikánů v městě Burlingame nedaleko letiště v San Francisku.

Někteří demonstranti se do hotelu Hyatt dostali, protože si tam předem zamluvili pokoje. Z horních pater budovy rozbalili dva velké transparenty s nápisy STOP NENÁVISTI. Před hotelem házeli demonstranti vajíčka, střetli se s policií, která na ně zaútočila pendreky, a blokovali ulice.

Vstup do hotelu demonstranti zablokovali. Trump byl donucen vystoupit ze svého automobilu, přejít spolu s tajnými agenty dálnici pěšky a protlačit se bariérou v plotě cestou do hotelu.

K podobným protestům došlo i ve čtvrtek večer v městě Costa Mesa v jižní Kalifornii.

Kalifornie je poslední stát, který bude hlasovat v republikánských primárkách a uděluje největší počet delegátů. Právě v Kalifornii se zřejmě rozhodne, zda se Trump stane republikánským prezidentským kandidátem.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6695

Diskuse

Obsah vydání | 3. 5. 2016