Rasista David Duke: Hlasovat proti Donaldu Trumpovi je "zločin vůči vlastním tradicím"

26. 2. 2016

čas čtení 1 minuta


Bílý nacionalista a bývalý šéf Ku Klux Klanu David Duke sdělil publiku svého rozhlasového pořadu, že hlasovat v prezidentských volbách pro kohokoliv kromě Donalda Trumpa je "skutečně zločin vůči vlastním tradicím".


"Hlasovat pro tyto lidi, hlasovat teď proti Donaldu Trumpovi, je skutečně zločinem vůči vlastním tradicím," prohlásil politik v pořadu David Duke Radio Program.

"Neříkám, že s Trumpem ve všem souhlasím. Ve skutečnosti jsem s ním formálně nesouhlasil. Ale podporuji jeho kandidaturu a podporuji hlasování pro něj jako strategickou akci. Doufám, že udělá vše, v co doufáme, že udělá."

Bývalý zákonodárce státu Louisiana vyzval posluchače, aby se dobrovolně zapojili do Trumpovy kampaně.

"A říkám vám, že je vaší povinností být aktivní. Vyzujte si bačkory. Hněte zadkem, který mnoha z vás každodenně tloustne na křesle. Až tahle show skončí, běžte ven, zavolejte Republikánské straně, ale volejte štáb Donalda Trumpa, dobrovolníky," prohlásil Duke. "Volají po dobrovolnících. Běžte tam, potkáte se s lidmi, kteří mají stejný způsob uvažování, jako vy."

V prosinci Duke sdělil serveru Politico, že Trumpova kandidatura umožňuje Američanům otevřeněji vyjadřovat své rasové názory. Podle něj Trump "udělal mnoho pro obranu lidských práv Euroameričanů".

Zdroj v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5883

Diskuse

Obsah vydání | 26. 2. 2016