Není to hezký pohled: Kde berou mnozí Češi tu drzost uprchlíky pořád kádrovat?

22. 9. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 3 minuty

Přidejte si prosím Britské listy mezi oblíbené na Facebooku ZDE

Zákon hovoří jasně: státy i jednotliví občané mají povinnost poskytnout útočiště a ochranu osobám prchajícím před válkou a pronásledováním. Jako by tomu někteří Češi záměrně nechtěli rozumět.

Kde berou tu nevěřitelnou drzost, aroganci a rasismus, lidi, kteří prchají před násilím, sprostě kádrovat (přitom o nich nic nevědí a většinou jsou daleko méně vzdělaní než uprchlíci)?

A kde se v lidových vrstvách v České republice, podporovaných nemorálními a nelidskými politiky, bere onen postoj, kdy namísto normální lidské reakce, totiž nabídnout pomoc, mnohý Čech spekuluje, co za to a zda to bude pro něho výhodně?

Naprosté zrůdy, pracující pro Policii ČR a české ministerstvo vnitra, pak porušují místní i mezinárodní zákony, že kradou uprchlíkům jejich peníze, ušetřené na cestu.

A Václav Klaus má tu neuvěřitelnou neomalenost, že publikuje v německých novinách otevřeně rasistický článek, v němž vyjadřuje - naprosto bez jakýchkoliv faktů - názor, že se "uprchlíci do západní společnosti nikdy neintegrují". Ví Klaus, co dělá? Že publikuje otevřeně a nadřazeně rasistický článek v zemi, která má s rasismem ty nejhorší zkušenosti? Zkusete si v Klausově článku nahradit slovo "uprchlíci" slovem židé... Klausova obscénnost se vám vybaví okamžitě.

Je nepřípustné, nelidské, nemorální a protizákonné diskriminovat lidi na základě kolektivní viny, kterou jim svévolně připisujeme, protože si myslíme, bezdůvodně, že by se nějak mohli chovat.

Nelíbilo by se to vám, kdyby vás všichni šmahem považovali za nelidské rasisty, tak to nedělejte ani jiným.

Trestné chování lze stíhat a trestat pouze individuálně. Je naprosto nepřípustné rozšiřovat na základě kolektivní viny falešné představy a mýty, že proto, že něco nepřijatelného udělal jeden člověk, mohou za to miliony lidí z téže komunity.

V každé společnosti je určitý minimální počet asociálních lidí. To neznamená, že celá komunita je patologická.

V současnosti, jak na to poukazují odborníci, je v Evropě velký počet potenciálních teroristů, kteří s tam narodili. Paradoxně odcházejí v současnosti teroristé z Evropy do Sýrie, ne obráceně. Lidé, kteří prchají před vražděním ve válkou rozvrácených státech, jsou naprosto pokojní, většinou vzdělaní jedinci a chtějí vést svlj život v míru a v pokoji.

Vyvraždí-li vašemu sousedovi zločinec polovinu rodiny a soused se na vás obrátí o pomoc v nouzi nejvyšší, je neuvěřitelně obscénní, začnete-li ho v té situaci kádrovat, a uvažovat, zda je vaší pomoci hodný.

Je to asi, jako kdyby se v roce 1945 vraceli z nacistických koncentráků zničení vyhublí lidé potřebující pomoc a vy byste řekli: "Tak to pozor, to ne, jeho prastrýc v roce 1923 byl v Praze hnusný židovský kapitalista."

Není možné vytvářet představu, jakou rasisticky šíří Klaus, že existují lidé druhořadé kategorie. To vede ke vzniku koncentračních táborů. Tito lidé jsou lidé jako my. Často pravděpodobně vzdělanější a schopnější a světa znalejší. Je to vidět už z toho, že daleko větší procento než procento Čechů z nich mluví anglicky jako rodilí mluvčí.

Pořád doufám, že se v ČR najde těch pár spravedlivých, kteří pozvednou efektivně hlas a zachrání pověst českého národa.

0
Vytisknout
9287

Diskuse

Obsah vydání | 24. 9. 2015