Děsí mě politika vytváření "druhořadých lidí". To vedlo k vzniku plynových komor

29. 7. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Není možné ohrožovat legitimní právo pronásledovaných uprchlíků na ochranu - podle mezinárodních zákonů! - vyvoláváním hysterie, že jsou to vlastně teroristi. O ochranu země před terorismem se musejí postarat bezpečnostní služby, ale s uprchlíky to nemá moc společného.

Ve slušném státě obranu před potenciálními teroristy provádějí bezpečnostní služby, aniž by předem média vyvolávala hysterii, že všichni uprchlíci jsou teroristé, a veřejnost je věcně informována teprve, když nějaký terorista je zatčen.

Samozřejmě, v ČR žádný terorista není, protože teroristický útok na ČR nemá mediální význam, vzhledem k tomu, že ČR nikdo nezná.

Ano, islám JE mírumilovné náboženství a drtivá většina půldruhé miliardy muslimů jsou normální lidé. Papeže Františka budete taky těžko obviňovat z vraždění IRA v Severním Irsku anebo z excesů katolické církve v historii.

Není možné podle principu kolektivní viny muslimy obviňovat z islamistického extremismu, jehož jsou právě oni v první řadě obětí.

Z četných reportáží západního tisku vidíte, že mezi uprchlíky, například v táboře v Calais, jsou studenti, řemeslníci, kvalifikovaní odborníci. Hrůzné je rozdělování lidí na "lepší lidi" (=Evropany a Američany) a "lidi druhého řádu" (=lidi z odjinud). To vedlo k vzniku nacistických plynových komor. Je varující, že podobná atmosféra a situace vzniká dnes.

Jak vyplývá z reportáže deníku Guardian, Velká Británie zcela jasně porušuje zákon tím, že odpírá ochranu a pomoc lidem postiženým válkou a pronásledováním. Do nebe volající je případ osmiletého chlapce, Syřana, jemuž vojáci přejeli nohu automobilem a zlomili mu ji. Ten má okamžité právo na léčení a skutečnost, že mu je odpíráno, je jasným porušením mezinárodního práva.

Politika mocností a států je a vždy byla v první řadě sobecká. To je něco, co si Češi nepřiznávají a už by konečně mohli otevřít oči. Západ a USA jistě v Africe - pokud ji přímo neignoroval - prosazoval svou sobeckou politiku. Nejsem si jist, zda je možné je obviňovat vyloženě ze ZÁJMU tyto země destabilizovat. Spíš jde o to, že vyřešit jejich problémy je nesmírně složité a Západ na to kašlal, protože má svých problémů dost.

Jistě to nebyla moudrá politika, protože všechno je provázané. A máme samozřejmě odpovědnost za ty ubožáky.

0
Vytisknout
6845

Diskuse

Obsah vydání | 30. 7. 2015