Pociťuji hrůzu nad postojem veřejnosti k otázce imigrantů

21. 6. 2015

čas čtení 2 minuty

Jsem člověk, který žije celý život v jednom regionu, žádný světoběžník a nemyslím si že mám nějaké světové názory, či západní myšlení. Ale prostě musím ze sebe dostat svůj pocit totální hrůzy a zhnusení nad postojem veřejnosti k otázce imigrantů, píše čtenář, který se bojí podepsat.

Zejména českým médiím nestačí vyloženě excelovat ve zkreslení situace, ale zde naprosto překonávají nejlepší výkony nejen své, ale i periodik Třetí říše.

Jak dokáží do lidí naočkovat xenofobní nenávist, aby si nechtěli uvědomit že odmítají život lidským bytostem, rodinám s dětmi které utíkají před smrtí ve válce, kterou jsme jako Evropani žijící na jejich úkor pomohli umožnit.

Že jsou to lidé a ne jen nějací švábi které je třeba vyhubit.

Co se to z lidí kolem stalo, že zapomněli na nejzákladnější projevy slušnosti a vůbec samotného lidství. Takové občany už nelze ani za lidi považovat, to jsou jen jakési bezduché stroje konzumující předložené myšlenky a transformující je do nenávistných výkřiků.

To co předvedla česká veřejnost vůči Milanu Kohoutovi je jen nějakým surealistickým divadlem, jakýmsi Kafkovým dramatem, snahou ukřižovat člověka jehož morálka je na takové úrovni, že je vůči mistrům popravčí až nepředstavitelně nepochopitelná a proto jej musí nenávidět.

Nejsem žádný literát, píšu docela nerad a minimálně, ale chtěl jsem jen trochu vyjádřit své pocity. A měl bych jeden návrh, zavedeme povinné sledování seriálu South Park.

Vypadá to jako dětinská vulgární hříčka, ale v ní se skrývá tolik pravd a výsměchu společnosti až člověk žasne. Konkrétně bych navrhoval třeba díl South.Park.S08E07.Invaze.z.budoucnosti, který může k otázce imigrantů něco říct a doporučoval bych aby si někteří občané vzali z předvedeného řešení příklad.

S pozdravem Rowdy

P.S. To že se nepodepisuji celým jménem může být klidně pojato jako projev zbabělosti. Budiž, mám rodinu a stačilo mi co se strhlo v mém okolí, když jsem vyjádřil svůj názor nahlas.

0
Vytisknout
9858

Diskuse

Obsah vydání | 22. 6. 2015