KAUZA UPRCHLÍCI:

"My jsme to nezavinili, proč máme pomáhat?"

17. 6. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

ptají se nelidsky někteří čtenáři. Kromě toho, že pomoc lidem v nouzi je normální lidská reakce (kterou, jak se zdá, ve svém iracionálním strachu někteří Češi zapomněli), Česká republika má PRÁVNÍ POVINNOST podle mezinárodního práva poskytnout útočiště lidem, prchajícím před pronásledováním a válkou, přesně tak, jak toto útočiště poskytovaly západní země Čechoslovákům prchajícím z komunismu. Ty se tehdy neptaly "My jsme stalinský teror ve východní Evropě nezavinili, proč máme pomáhat?"

A skutečně jste to, přátelé, vůbec nezavinili? Topíte plynem a uhlím? Máte mobilní telefon?

Reakce některých rozumbradů, kteří nehovoří žádnými jazyky a nikdy nestrávili žádnou dobu nikde v zahraničí, jaké nekriticky publikují Parlamentní listy, jsou pozoruhodně omezené, Jeden z nich rasisticky dokonce doporučuje nové vytvoření kolonií v Africe. Potíž je, že vytvoření kolonií a jejich drancování Západem právě nynější situaci vytvořilo. Jaké další hlouposti se dovíme?

Jak konstatuje k neuvěřitelným výrokům Bohuslava Sobotky, že se by prý kvůli uprchlíkům "mohla položit Evropská unie": Andrew Stroehlein z organizace Human Rights Watch: "Je to prostě neuvěřitelné, takhle se stoprocentně vzdát nejnižšímu společnému jmenovateli populistické argumentace. Žádné státnictví, žádné vysvětlování, jak věci skutečně jsou, bojácné veřejnosti . Namísto toho naprosté vzdání se nejomezenějším hlasům ve společnosti..."

0
Vytisknout
9891

Diskuse

Obsah vydání | 19. 6. 2015