Většina britských prostitutek a prostitutů dříve pracovala ve zdravotnictví, ve školství či pro charitativní organizace

27. 2. 2015

čas čtení 1 minuta

Více než 70 procent britských prostitutek a prostitutů dříve pracovalo ve zdravotnictví, ve školství či v charitativních organizacích a více než třetina z nich má univerzitní vzdělání. Vyplývá to z průzkumu sexuálního průmyslu, které provedla Leeds University.

Z průzkumu vyplývá, že se lidé v Británii dávají na prostituci, protože nevycházejí s penězi. Jedna prostitutka uvedla, že nebyla schopna splácet svou hypotéku, když pracovala jako asistentka ve zdravotnictví za 50 liber denně.

38 procent dotazovaných sexuálních pracovníků a pracovnic mělo vysokoškolské vzdělání, 17 procent dokonce i postgraduální titul. Více než 97 procent dotazovaných sexuálních pracovníků mělo maturitu.

Jedna přibližně padesátiletá prostitutka uvedla, že pracovala dlouhá léta ve zdravotnictví jako zdravotní asistentka: "Pracovala jsem na třináctihodinových pracovních směnách, ale nevydělala jsem si dost na to, abych dokázala splácet hypotéku. Rozhodla jsem se, že chci lehčí život a to jsem jako prostitutka získala. Ve zdravotnictví jsem vydělávala 50 liber denně, nyní vydělávám 100 liber za hodinu a pracuju v průměru jen 163 dní v roce. Pracovala jsem ve zdravotnictví dvacet let. Na tu práci potřebujete množství porozumění a empatie a totéž se týká prostituce. 8 z každých 10 mužů, kteří mě navštíví, nechtějí mít se mnou sex, chtějí laskavost a někoho, kdo by s nimi promluvil.

Mnoho prostitutek vydělává méně než 1000 liber měsíčně (jen asi o 20 procent více, než je minimální mzda) a někteří kombinují prostituci s jinou prací.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6163

Diskuse

Obsah vydání | 27. 2. 2015