USA uzavřou patnáct leteckých základen v Evropě

9. 1. 2015

čas čtení 1 minuta

Americké ozbrojené síly uzavřou v Evropě nejméně patnáct leteckých základen. Cílem opatření je dosáhnout úspor v rozpočtu Pentagonu. Největší z rušených základen je Mildenhall v Británii, odkud působí vzdušné tankery a síly zvláštního určení.

Z rušených základen v zemích jako Británie a Portugalsko bude staženo přibližně 2 000 příslušníků ozbrojeného personálu a přemístěno na zbylé základny v Německu a Itálii. I když i v Německu dojde k uzavření některých základen, celkový počet amerických vojáků se zde zvýší o několik stovek. V současnosti je v Evropě 67 000 amerických vojáků, z toho 40 000 v Německu.

Ve Spolkové republice Německo dojde k uzavření logistické základny Mainz-Kastel v Hesensku, Barton Barracks a Husterhöh Barracks v bavorském Ansbachu, skladu ve Weilimdorfu ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko a Husterhöh Barracks v Pirmasensu v Porýní-Falcku. Údajně mají být částečně uzavřeny také základny Pulaski Barracks v Keiserslauternu v Porýní-Falcku a Artillery Barracks v bavorském Garmisch-Partenkirchenu.

Očekává se, že americká vláda takto každoročně na výdajích ušetří 500 milionů dolarů.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
9336

Diskuse

Obsah vydání | 12. 1. 2015