S tím zapáleným policejním autem to zřejmě zdaleka nebylo tak horké

16. 12. 2014 / Tomáš Fiala

čas čtení 1 minuta

Dnes jsem byl velmi znepokojen zprávou o tom, že anarchisté údajně zapálili policejní auto jako odvetu za policejní zásah proti Klinice.

Jsem velmi rád, že se aktivisté Kliniky od tohoto činu ihned distancovali.

Hledal jsem heslo „Anarchistická solidární akce“ (název skupiny, která se údajně k činu přihlásila) na googlu, zobrazilo mi to pouze odkazy na nedávné zprávy o zapálení policejního auta. Že by tato skupina účelově vznikla teprve krátce před uvedeným činem? Nebo že by neměla internetové stránky?

Při podrobnějším čtení zpráv na uvedené téma jsem si všiml, že se v článcích hovoří vesměs pouze o vyšetřování pokusu o zapálení policejního auta, i když titulky hovoří o provedení tohoto činu (některé dokonce používají velmi sugestivní ilustrační obrázek, i když informace o podrobnostech zmíněného činu byly poměrně kusé).

Fotografie v Blesku však naštěstí ukazují, že způsobená škoda byla minimální, pokud vůbec nějaká.

Stejně vypadá inkriminované auto i na videu z deníku Metro.

Jsem velmi rád, že nedošlo k žádnému násilí, které by mohlo být eventuálně využito (přesněji řečeno zneužito) proti aktivistům Kliniky. Přesto mne šokuje, jak o této záležitosti informovala naše média. Že by si někdo zprávou o hořícím autě potřeboval přihřát svou vlastní polívčičku? Jestli tomu tak je i v jiných případech, jak potom máme našim médiím věřit?

0
Vytisknout
10535

Diskuse

Obsah vydání | 17. 12. 2014