Echo Moskvy se staví na odpor tlaku na personální čistky

7. 11. 2014

čas čtení 1 minuta

Vedoucí nezávislé rozhlasové stanice Echo Moskvy Alexandr Pljuščev je nadále zaměstnancem tohoto média, navzdory ultimátu z ředitelství, podle nějž měl být včera dopoledne na hodinu vyhozen. Informoval o tom šéfredaktor stanice Alexej Venediktov v rozhovoru odvysílaném touto stanicí.

Venediktov zdůraznil, že příkaz k vyhození Pljuščeva, který mu byl ve středu večer telefonicky adresován, odmítl splnit, a následně byl Pljuščev dvě hodiny po vypršení ultimáta pozván na kobereček ke generální ředitelce Jekatěrině Pavlovové, kde mu byl předán dokument oznamující ukončení pracovního poměru. Podle Venediktova je takový postoj ovšem v rozporu se statusem stanice, protože nikdo z novinářů nemůže být vyhozen bez podpisu šéfredaktora.

Podle dokumentu, který Pavlovová Pljuščevovi předala, má odejít v "souvislosti s porušením všech přijatelných morálně-etických norem".

Pljuščev byl vedoucím vysílání v souvislosti s reportážemi o bojích na doněckém letišti, po jejichž odvysílání regulátor Roskonadzor vydal Echu Moskvy "varování".

Podrobnosti v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
7640

Diskuse

Obsah vydání | 11. 11. 2014