Pankáč na Hradě

4. 11. 2014 / Michal Vimmer

čas čtení 3 minuty

Pan prezident mluví do rádia jako dlaždič a je mu jedno, co si o něm myslí slušní lidé této země. Hrůza a děs ! Neměli jsme si raději zvolit Karla?

Když se o Hrad po Klausovi ucházel Kníže, zvolili jeho imičmejkři (PR + spin doctors ) převlek pankáče (punker). Slovo punker se obvykle do češtiny překládá jako spratek, výtržník ... a jinými nadávkami. V 70. letech 20. století se "punk" uvedl jako móda, životní styl, póza, i hnutí - ideologie svého druhu. Synonymem směru byly výrazy "provokace", "nekonformita", "anarchie" a "chaos",v praxi okázalý nezájem o mínění druhých, rozuměj rodičů, učitelů a jiných nadřízených autorit, pohrdání kariérou i obyčejným životem "normálních" lidí pod hesly "nevím co chci, ale vím jak toho dosáhnout", či rovnou "žádná budoucnost" = NO FUTURE. Punk ve svém rodném království se do širšího povědomí dostal šokantním vystoupením jeho apoštolů,skupiny the Sex Pistols, když poprvé mluvili v televizi sprostě. Bývala kdysi doba, kdy nebylo myslitelné metat do éteru SHIT, FUCK, PISS atd.

Dávno tomu.

Kreativci kolem Knížete a TOP 09 tyto reklamní motivy podivuhodně přeložili pro naši dobu, přímou volbu a prostý lid do tajuplných příslibů "TRADICE + ODPOVĚDNOST + PROSPERITA" s mystickým dovětkem "VÍC NEŽ SI MYSLÍTE." Na mladé, vzdělané a dobře situované obyvatele větších měst, kteří zažili éru punku charkterizovanou konstatováním "punk is dead" (punk je mrtev) to udělalo dojem a volili nadšeně Knížete (náš punk je děd ...), takto blahosklonného přítele ruského "panka" (PUSSY RIOT) s fialovým chocholem na pleši do nejvyšší funkce ve státě.

Salonní přátelé a sympatizanti chaosu na Rusi narazili ovšem na realitu zaprděného, přestárlého, negramotného venkova pod vedením Zlomiloše z Vysočiny, který ... nám (vzdělaným, buržoazně založeným čtenářům<8i> LN, MFD, HN, Práva, Reflexu a Respektu) dělá mezinárodní ostudu.

Není pankáč jako pankáč.

Když zazní v rádiu zku...vený ho..no k..nda p...ča z Lán, je to důvod k defenestraci. Když stejná slůvka vypouští šlechtic s modrou krví, je jasné, že mluví ke svým podkoním jazykem, kterému rozumějí a je to tak vpořádku.

Ale ho...no!

Zlomiloš je nesporně velký provokatér, který se umí dostat do titulků a z titulní stránky prostě nesleze, ale také velký taktik, možná i stratég, který vždycky dobře ví, odkud vítr fouká.

Nesmiřitelný Zeman bojuje od začátku až do konce s USA proti mezinárodnímu terorismu, je nejvěrnějším spojencem Izraele na Západním Břehu i v Gaze, osobně dohlíží na vydání českých cestovatelek ztracených v Balučistánu, první kondoluje rodině studenta ubodaného ve Ždáru, posílá Hradní stráž dělat něco užitečného při záplavách ... zároveň poklonkuje lidové Číně a je to prý Putinův trojský kůň na Vltavě.

No a co ?

Zlomiloš prostě bojuje proti terorismu na všech frontách. Obdiv ctitelek pana Knížete si ale nezíská, ať dělá, co dělá, protože prostě není šlechta, žádná noblesa, ale nechutný ovar naložený v lihu.

Ovšem: Jak jinak, než podle skutků jejich poznáte je?

Reálně jeden je za 18 a druhý bez dvou za 20 ...VÍC NEŽ SI MYSLÍTE.

Zeptejte se v Tel Avivu.

Víte snad, kolik je v Izraeli Rusů (židů ruského původu, ruského jazyka ?)

Správná odpověď : VÍC NEŽ SI MYSLÍTE. ZDE

A máte snad něco proti Izraeli, vážení voliči Knížete Karla ?

Tak vidíte.

0
Vytisknout
15726

Diskuse

Obsah vydání | 6. 11. 2014