"Příměří" na Ukrajině znamená, že separatisté přecházejí do útoku pod Debalcevem

6. 10. 2014 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta

Stále ještě probíhají těžké boje, ve kterých se útočící separatisté snaží vyhnat ukrajinské jednotky opevněné v podzemí doněckého letiště. Mezitím ovšem už začínají boje o komunikační uzel Debalcevo a na separatistických sociálních sítích se k tomu objevila stručná úvaha ZDE.

"Po Doněcku bude logické zničení debalcevského uskupení junty," píše se bez obalu na bývalém účtu plukovníka Strelkova využívaném nyní "Novoruskem". Pokus ukrajinské armády přisunout do města posily byl odražen ZDE a město tak lze považovat za de facto obklíčené, přičemž na přístupech k němu jsou ukrajinské jednotky ostřelovány z minometů ZDE.

Dokonalé ticho českých "mírotvorců" k flagrantnímu porušování "míru", po němž tak dramaticky volali, dokud útočné operace na východě Ukrajiny prováděly vládní jednotky, jednoduše demonstruje skutečnou pozici těchto osob v celém konfliktu. Reálně jim válka, jak vidět, ani v nejmenším nevadí. Vůbec neprotestují, pokud útočí ti, s nimiž se ztotožňují. Válka byla špatná, dokud v ní vítězil prozápadní Kyjev. V opačném případě ale není důležité, že se střílí, a to včetně palby z raketometů na obytné čtvrti ZDE. Koho to teď zajímá?

"Proč tedy vidíš třísku v oku svého bratra, ale trámu ve svém oku si nevšímáš?", ptal se evangelista Matouš. Již v jeho době šlo o řečnickou otázku, na kterou nikdy nedostal odpověď, kromě mlčení.

A přes veškerý údajný "pokrok" se svět od zarytého stranění biblických časů neposunul vpřed ani o milimetr.

0
Vytisknout
10899

Diskuse

Obsah vydání | 8. 10. 2014