PŘEČETLI JSME:

O terorizování prodavaček v českých supermarketech

24. 11. 2013

čas čtení 1 minuta

V reakci na článek o šikaně prodavaček a nechutných praktikách manažerů supermarketů se nám po jeho zveřejnění ozvaly desítky nespokojených zaměstnanců. Zaměstnavatelé s nimi zachází jako s otroky, nesmí používat toaletu, zákonem danou pauzu na oddych a svačinu mnozí ani neznají. Přečtěte si, co obnáší v dnešní době povolání prodavačky, respektive pokladní.

Sedět u pokladny nebudete, vysedávání vás při práci zpomaluje, tak nějak zněl příkaz manažerky jistého ostravského supermarketu, která nechala pokladním vzít židle. Nebohé zaměstnankyně tak musely celou směnu odstát. Křeče, oteklé nohy nebo bolavá záda vedení obchodu nezajímala. Mnoho lidí, kteří se nám do redakce ozvali, si stěžují, že si v práci nemohou za celou směnu ani odskočit na toaletu. Někteří to proto řeší tak, že celou dobu jednoduše nepijí, ostatně pít za pokladnou někteří ani nesmí.

O svém zaměstnání promluvila i čtenářka Martina. V supermarketu pracovala rok. "Byla jsem na tom psychicky špatně. Domů jsem chodila s pláčem. Měla jsem pouze čtyřhodinový úvazek, domů jsem ale odcházela i po dvanáctihodinové směně," vypráví dnes už bývalá pokladní s tím, že neexistovalo, aby dostala přesčasy zaplacené. Když jí došla trpělivost a sebrala odvahu ozvat se, nadřízený jí začal vyhrožovat. Nakonec Martinu donutil podepsat výpověď.

Zdroj: ZDE

0
Vytisknout
14382

Diskuse

Obsah vydání | 26. 11. 2013