Obhajoba řadového občana je trestná?

23. 10. 2013

čas čtení 1 minuta

Musím říct, že mne velmi zarazilo, do jak tragikomických rovin se může dostat předvolební kampaň. Antikomunistické hnutí totiž podalo trestní oznámení na jednoho z pražských kandidátů KSČM -- Milana Krajču. Stalo se tak na základě věty, kterou pronesl ve svém předvolebním spotu: "Jako komunisté hájíme zájmy většiny proti hrstce bohatých a mocných," upozorňuje Filip Zachariáš.

Prý porušuje zákon § 403 o právech a svobodách člověka. Odvolávání se na tento zákon mě však překvapilo ještě více, protože pokud bychom přijali rétoriku jmenovaného hnutí, trestná by byla celá kampaň ODS. Zejména v těchto posledních dnech před volbami, kdy ODS používá sousloví "střední třído, braň se!" (i přesto, že právě střední třídu vláda ODS nejvíce v negativním slova smyslu zasáhla). Za trestné bychom pak mohli považovat například i kroky TOP 09, která ve vládě i ve svém programu chce nepokrytě zvýhodňovat jednu skupinu, rozumějte bohaté, před druhou -- nízkopříjmovými.

Pavel Kůrka z Antikomunistického hnutí ještě k oznámení dodal, že doufá v potrestání komunistického kandidáta. Já také doufám v potrestání, ale těch, kteří zde téměř čtvrt století rozkrádali majetek občanů, protože žili na úkor nás všech!

0
Vytisknout
14388

Diskuse

Obsah vydání | 24. 10. 2013