Hon na čarodějnici aneb Co smrdí v případu Vítězslavy Baborové

3. 12. 2012 / Václav Meškan

čas čtení 2 minuty

V Jihočeském kraji se z iniciativy studentů Třeboňského gymnázia zvedla vlna protestů proti vedení resortu školství členkou KSČM Vítězslavou Baborovou, dříve oblíbenou učitelkou ze Strakonic, nyní úhlavním nepřítelem jihočeských studentů. Mladiství studenti své povolební protesty hájí tím, že pomýlené hlasování pošetilých Jihočechů v krajských volbách nemohli nijak ovlivnit, anžto jim ještě povětšinou nebylo 18, a tak jim nezbývá, než stávkovat proti výsledku voleb. Školství přeci nemůže vést komunista. Víte, kolik lidí zabili? Komunista, který po revoluci svižně převlekl kabátek, nám nevadí, ten si svou chybu uvědomil a zdemokratizoval (to jsem se od studentů skutečně dověděl. Také se divíte?). Ale povolat komunistku do vedení školství je nemravnost.

Tento hon podpořili též studenti Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity. Budoucí učitelé vědí, že své budoucí žáčky je potřeba v jejich občanské statečnosti podpořit (Jiný názor už mají mnohdy učitelé těchto budoucích učitelů ZDE).

Občanská aktivita a uvědomělost mladých studentů je v naší zemi tak nezvyklá, že si jistě právem zasloužila ohromnou mediální podporu a podporu významných osobností. V letošním roce se v naší zemi konala řada protivládních demonstrací a téměř žádné z nich se nedostalo takové mediální podpory, jako této studentské iniciativě.

...

Já osobně ovšem celou situaci vnímám jako nespravedlivé politické odsouzení člověka, který se ničím neprovinil. Ve skutečnosti jde o nechutný nátlak studentů, kteří najednou vstali od počítače a hrdinně bojují proti nepravostem v tomto státě. Tito bojovníci za spravedlnost budou spokojení v okamžiku, kdy dostatečně podlomí zdraví paní Baborové a dotlačí ji k rezignaci.

Rád bych věřil, že hned co se studenti vypořádají s "jihočeskou čarodějnicí", vrhnou se na věci, které demokracii a práva občanů v naší zemi ohrožují doopravdy.

Rád bych též věřil tomu, že celá akce a její mediální podpora vůbec nesouvisí s tím, že ředitelkou Třeboňského gymnázia, které protesty iniciovalo, je členka zastupitelstva města Třeboň za ODS Anna Kohoutová.

(Autor není voličem ani příznivcem KSČM)

0
Vytisknout
18384

Diskuse

Obsah vydání | 5. 12. 2012