Britské listy nevedou předvolební kampaň

3. 10. 2012

čas čtení 1 minuta

V agitační tiskovině KSČM s názvem Středočeská volební třešnička byl zčásti přetištěn článek Radka Tůmy, který zveřejnily Britské listy. Autor v něm formou osobní výpovědi popisuje nedobré zkušenosti z druhé poloviny svého života a kontrastuje je s tou první, kdy se podle něj sice "musela držet hubu a krok", ale měl zajištěnou práci a nebál se prý přivést na svět děti. Na základě toho autor sděluje, že bude volit komunisty.

Pan Tůma i redakce Britských listů v reakci na písemnou žádost souhlasili s přetištěním zmíněného textu v komunistických Haló novinách, konkrétně v příloze Naše pravda. O použití v agitačním materiálu Komunistické strany Čech a Moravy však už řeč nebyla a došlo k němu bez vědomí autora i redakce.

Redakce Britských listů má zájem naplňovat úkol, jenž si vytyčila - tedy informovat "o věcech, o nichž se v České republice příliš nepíše". K tomu patří i poskytování prostoru čtenářům, kteří jsou polistopadovým vývojem zklamáni natolik, že s jistou nostalgií vzpomínají na starý režim a hodlají v příštích volbách hlasovat pro KSČM; čtenářům, kteří napíšou i věty jako "Nenávidím tento režim, který mi vzal práci a důstojný život". Je zřejmé, že v mainstreamových médiích, jež vedou ještě i po více jak dvaceti letech proti minulému režimu černou propagandu, se takový názor nemá šanci objevit. Pokud však Britské listy ten či onen potlačovaný názor publikují, neznamená to pochopitelně, že by tím vyjadřovaly nějaké konkrétní politické stanovisko redakce, nebo že by se jakkoliv podílely na předvolební kampani kterékoliv politické strany. (red)

0
Vytisknout
9868

Diskuse

Obsah vydání | 5. 10. 2012