Bobošíková, Legát a jiní

29. 9. 2012 / František Řezáč

čas čtení 1 minuta

Na reklamě Suverenity-SZR je jedna pikantnost, totiž absence fotografie lídra kandidátky v Plzeňském kraji Zdeňka Legáta. To je známá postava i pro BL.

Podle autora Pečínky je Legát bývalým členem Republikánské strany. Někteří členové po jejím rozpadu vstoupili do Strany Zelených a udělali v ní dost škody. Legát a jeho základní organizace SZ Plzeň 2 byli po dlouhých tahanicích vyloučeni teprve někdy na jaře tohoto roku. Tato ZO SZ tím zanikla.

Totéž se odehrálo před více než dvěma lety se základní organizací SZ na Domažlicku v Klenčí pod Čerchovem.

Vyloučení přešli pod křídla Demokratické strany zelených a kandidují nyní, jaké překvapení, pod Legátem na dalších místech kandidátky Suverenity-SZR v Plzeňském kraji: 6. Jiří Anderle, 13. Jan Sladký, 20. Josef Tumpach, 49. Roman Kastl. Nehodnotím, zdali jsou zmínění rasisté nebo extremisté. Podle svých funkcí v zastupitelstvech a Legát v předsednictvu ČFS jsou to vážení občané.

Jako děti jsme s oblibou zvedali ploché balvany v trávě, pod nimiž se hemžila všelijaká havěť, hlavně tzv. sviňky. Dnes vím, že jsou tito broučci užiteční. V noci vylézají na stromy a žerou mšice. Tak ten balvan zase přiklopíme a necháme sviňky sviňkami...

0
Vytisknout
9359

Diskuse

Obsah vydání | 2. 10. 2012