Strašáci vyrazili do boje o politické mauzoleum

26. 9. 2012

čas čtení 1 minuta

Je podzim a strašáci zase vyrazili do boje. Tentokrát ale nemyslím strašáky polní, kteří mají za úkol plašit zvěř a ptáky, aby nesežrali úrodu majitelům políček. Do boje vyrazili strašáci politiky, kteří chtějí urvat koryto pro sebe, a tak slibují většinou nesplnitelné. "Když mně nezvolíte, budou větší daně, nezaměstnanost, ještě více korupce," straší ti panáci z billboardů kolem silnic. Ale všichni dobře víme, že po volbách "skutek utek", píše Petr Hynek.

Zrušme senát, zrušme kraje a hned bude víc peněz v rozpočtu a nemusíme zvyšovat daně. Ale kde by se všechny ty politické zombie realizovaly, že?

Volte koho chcete, ono je to nakonec stejně jedno. Dokud se nezmění celý systém, založený na docela jiných hodnotách - lidských, půjde vždy jen o kosmetické změny v politickém mauzoleu. Ale já věřím, že ten systém změníme. Že je nás většina, kteří si tu změnu přejí a chtějí zas žít hrdě v národě českém, který se nemusí stydět za své politiky.

Vyhoďme strašáky a kostlivce ze skříně a volme raději lásku, slušnost, pokoru a poctivost. Zajímavé, že taková hesla jsem ještě na žádném předvolebním billboardu neviděl...

0
Vytisknout
7781

Diskuse

Obsah vydání | 27. 9. 2012