Nad metanolem z ostřikovačů se zavře voda?

25. 9. 2012

čas čtení 1 minuta

Jak Britské listy informovaly na základě dobře informovaného zdroje už v pátek 14. září, metanol se do českých lihovin dostal zřejmě z polských ostřikovačů. Nynější Červíčkovo "vysvětlení", že metanol lili "zločinci" do alkoholických nápojů "schválně", je nepřesvědčivé. Jen idiot by chtěl vraždit své zákazníky, na nichž vydělává miliony. Police by snad měla vědět, že zločin musí mít motivaci. Nebo ne? :)

Daleko přesvědčivější je vysvětlení, že lidé, kteří v ČR pančovali alkohol polskými kapalinami do ostřikovačů, netušili, že Poláci začali do těchto kapalin přidávat jedovatý metanol.

Zdá se však, že se nad skutečným zdrojem skandálu v ČR díky nekompetenci Policie ČR zavře voda.

Dobře informovaný zdroj Britských listů píše:

"Z článku na Novinkách vyplývá to, co jsem celou dobu tvrdil, cituji:

"Firma FROS ZPS míchala pro jednoho z obviněných vodu s dodaným metylalkoholem, prý do směsi do ostřikovačů. Podle Macalíkové obvinění nejprve směsi sami míchali v areálu mimo prostory FROS ZPS. Podle Fládra podnikatel nádrže vyvážel na rampu před budovou a tam dával do metanolu látky, "které náplně do ostřikovačů obsahují". Takový koncentrát pak dával zpět k naředění vodou a následnému stáčení z barelů do menších nádob."

Osobně se domnívám, že to bylo trošku jinak, ale každý se v rámci trestního stíhání může hájit po svém.

Nicméně si myslím na rozdíl od policie, že matanol dali do podloudně vyráběného alkoholu omylem. Myslím si, že ani nevěděli, že etanol byl nahrazen metanolem. To je asi tak vše. Jen se bojím, že se nad problémem metanolu v kapalině do ostřikovačů zavře voda."

0
Vytisknout
12524

Diskuse

Obsah vydání | 27. 9. 2012