Adresát: Metylvláda

18. 9. 2012 / Václav Dušek

čas čtení 2 minuty

Mistr Goethe řekl: Ukřižujte každého snílka v jeho třicátém roce, neboť dožije-li se většího stáří, stane se ze snílka darebák. Doktor Koblasa, zvaný Danek, říkával: Žiješ-li po třicítce, chátráš, začal si umírat. A kulisák Bynda mi řekl: Lidi se přemnožili.

Nebýt otravy z alkoholicky upravených jedů, musel bych se smát výroku šikovné moderátorky, měla hlasový překlep a náruživě spustila informaci o dalších otravách metalakoholem, kéž by, rozverná děvenko, ale zasmát se, advokáti lidské hlouposti by se do mne zostra pustili -- necitlivý ohava, rudá larva.

Rada zní: Nepijte tvrdý alkohol. Ovšem ohrozíte vysychající státní pokladnu. Před lety v počátcích rychkločechokapitalismu, přišli odvážní novináři na fakt, že nelegální palírny jedou o sto šest a mohou ohrožovat zdraví lidu pijáckého -- jenže, ti nahoře byli zasaženi slepotou, ne díky metylakoholu, ale slepotou z mnoha užitečných peněz.

Jinak, sleplo se i dříve, i za reálného socialismu -- ve vojanských dobách na východě tehdejší republiky pamatuji, ak sa reku vravelo, že vesničané přišli díky špatně vypálené lavorovici k bílým holím.

Nelegální palírny bývaly, jsou a snad nebudou. Celníci a policie se baví raziemi na tržnice Žlutočechů, zabavují tam plagiáty drahých světových značek; pěstírny marihuany, marjánky, mařínkyvonné, jsou odhalovány a ničeny pravidelně; o palírnách neměli represivní síly povědomí, to byly po celou dobu v bezvědomí?

Draze placení ministři příslušných resortů, kterých se týká úmrtí a slepota občanů, seberte si saky paky a zmizte v politickém rašeliništi! Na cestu vám může hrát na píšťalu ministerský předseda, všech chasníků doveda! Bez obejdů se obejdeme, nebojte se, že byste nám chyběli.

Metylvláda, sociální hrůzovláda, padlí synci na hlavu -- já na babu nehraju, objeví se možná ve školních čítankách!

Až opustíte vládní křesla a spadnete do reality všedních dnů, vězte, politická kuřátka, že na pařátkách budete mít smrtelný hřích a nalijte si panáka jedovaté mlsoty; na vaše zdraví, opeřenci, filutové a vyprsení rekové.

0
Vytisknout
7964

Diskuse

Obsah vydání | 18. 9. 2012