Tvrdý alkohol nepijte ani v restauraci

12. 9. 2012 / Ivan Větvička

čas čtení 1 minuta

Českou republikou se šíří otrava kořalkou pochybného původu. Pozastavujete se nad tím, jak někdo může jít na panáka do tržnice nebo do trafiky, a utěšujete se, že vám se to stát nemůže -- přece nejste vágus, a když už si dáte něco ostřejšího, tak jenom v restauraci? Víte kde nakupuje alkohol majitel podniku nebo jeho provozní? Opravdu věříte barmanovi, že láhev, ze které vám nalévá, nekoupil před začátkem směny ve večerce? Podstatně by si tak zvýšil příjem na úkor hospodského...

Existuje jenom jediný zaručený způsob, jak se vyhnout otravě: nepít lihoviny.

Metanolovou smrt mohou okamžitě zastavit jenom černí paliči a překupníci

V těchto dnech je těžké vyhnout se informacím o množících se otravách, a přesto obětí stále přibývá. Na sebeovládání pijanů se spoléhat nedá. Vládní zákaz prodeje lihovin ve stáncích hrozbu zmírnil, ale neodstranil. Jediní, kdo mohou okamžitě zabránit dalším tragédiím, jsou samotní výrobci pančovaného alkoholu a překupníci.

Pouze výrobci mohou nyní tušit, která várka by mohla být ta špatná a překupníci dobře vědí, kdy naposledy nakoupili...

Vláda se je zdráhá přímo oslovit, nuže ozvu se já, bezvýznamným hlasem: Není pravda, že všichni lidé mají život ve svých rukou, alkoholici si nedokáží poručit. Je to na vás. Pokud podezřelý alkohol okamžitě vylijete, další lidé nezemřou. A podezřelý je všechen pančovaný alkohol nakoupený v poslední době.

0
Vytisknout
15196

Diskuse

Obsah vydání | 14. 9. 2012