Britská vláda "bude podporovat hospodářský růst"

22. 8. 2012

čas čtení 1 minuta

Britská vláda zavede celou řadu opatření k vytváření nových pracovních příležitostí a hospodářského růstu poté, co pokles daňových příjmů vedl v červenci k neočekávanému nárůstu státního deficitu. Vláda chce především liberalizovat městské plánování umožnit rozšíření výstavby domů a bytů a podpořit infrastrukturní projekty. Chce dát podstatně větší pravomoci britskému úřadu pro dálnice, aby si mohl půjčovat peníze na infrastrukturní projekty, aniž by tím rostl státní deficit.

John Redwood, bývalý konzervativní ministr a člen pravicového křídla Konzervativní strany, požadoval snížení daní poté, co z údajů britského statistického úřadu vyplynulo, že vládní výdaje v červenci vzrostly o 5,1 procent, hlavně to byly platby na podporu v nezaměstnanosti.

Britský ministr financí Osborne bude zřejmě muset rozšířit období škrtů o další dva roky a omezit sociální výdaje o dalších 10 miliard liber. Pokud by pokles příjmů z daní byl trvalý, nepodaří se mu splnil svůj volební příslib snížit vládní zadluženost jako podíl HDP do roku 2015-16.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6827

Diskuse

Obsah vydání | 23. 8. 2012