SLOVO DO PRANICE:

Student Agency: Ano, budeme jezdit i do Okříšek

23. 5. 2012

čas čtení 1 minuta

Dobrý den, pane Čulíku,

četl jsem Váš článek a chtěl bych Vám odpovědět na dotaz, který si pokládáte v titulku.

Ano, pan Jančura i RegioJet je HNED připraven jezdit do Okříšek či Pelhřimova, stejně jako do Rožnova pod Radhoštěm či na jakékoli jiné místní trati v České republice, píše Aleš Ondrůj, šéf komunikací firem Student Agency a Regio Net.

Stačí pouze to, aby příslušný kraj - v případě Okříšek a Pelhřimova - Vysočina, který dopravu na dané trati štědře dotuje Českým drahám, objednal tuto dopravu nikoli u ČD, ale uspořádal řádnou soutěž, kterou by RegioJet zajisté vyhrál.

Nabídl by totiž až o 10 % nižší požadavek na dotace, okamžitě moderní vozidla bez rekonstrukčních kompromisů a služby typu wifi a denní tisk i na té nejmístnější a nejlokálnější trati.

Právě doprava na trasách do Okříšek, Pelhřimova a podobně je nejlukrativnější. Je totiž zajištěna štědrými smlouvami o financování ze strany krajů - nehledě na počet cestujících, kteří zde jedou, je cca 70 % nákladů předem pokryto dotacemi.

Na "lukrativní" trase Praha - Ostrava si na celou dopravu musíme vydělat sami. Tam je to byznys bez dotací, zcela na vlastní riziko.

Proto jasně říkáme - Okříšky ANO, Pelhřimov ANO.

Děkuji a srdečně zdravím, :-)

Aleš Ondrůj

Ředitel komunikace skupiny Student Agency / Communications Director Student Agency

Ředitel zákaznického servisu RegioJet / Customer Service Director RegioJet

0
Vytisknout
10586

Diskuse

Obsah vydání | 25. 5. 2012