Peníze českých daňových poplatníků se mohou nerušeně rozkrádat dál?

15. 5. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Tak nám zavřeli středočeského hejtmana Davida Ratha. Prý ho přímo chytili u korupčního jednání. Pokud bude před soudem shledán vinným z korupce, bude to první významný politik po mnoha letech, který bude ve vězení za korupci. Takových by mělo být více.

Jen je mi líto, že Rath se dostal do takové situace zrovna ve chvíli, kdy se ukázalo, že jeho snaha zrušit IZIP měla smysl a kdy to místo něj museli udělat současní pravicoví politici.

Píše se o tom, že VZP v tomto podivném případě vyhodila do koše (nebo spíše do soukromých kapes) asi 2 miliardy korun z peněz daňových poplatníků.

Bude i zde nalezen viník? Potřebujeme, aby za všechny tyto úniky našich peněz byl někdo zodpovědný a aby byl zatčený a stíhaný stejně jako David Rath.

Chytit někoho při činu je mnohem snazší než vyšetřit trestnou činnost zpětně.

Ale právě to potřebujeme nejvíce. Nebo je tomu tak, jak občas slýchám, že korupce se vyšetřuje pouze tam, kde se týká evropských peněz (což je zřejmě i Rathův případ), neboť Brusel ty peníze nebude posílat, pokud neuvidí jasné činy, zatímco peníze českých daňových poplatníků se mohou nerušeně rozkrádat dál?

David Rath měl mít u sebe při zatčení sedm miliónů korun v krabici od bot ZDE

IZIP končí - ministerstvo se rozhodlo "neprotahovat agónii" ZDE

0
Vytisknout
14786

Diskuse

Obsah vydání | 17. 5. 2012