Práci sháním už dva roky, je problém ve mně?

15. 5. 2012

čas čtení 1 minuta

Dobry den, chtěla bych reagovat na to jak lidi v České republice negativně smýšlí o Romech. Proč, když udělá něco Cigán, tak to Češi řeší neonacistickými pochody? Podle Čechů je každý cigan problematický! Ale i Čech je buď dobrý, nebo špatný, a tak by to měli lidi v České republice pochopit, ať je bílej nebo černej, pořád je to jen člověk. Spousta lidí odsuzuje, že cigáni nepracují, tak ať jim dají práci takovou, jakou jsou schopni vykonávat a určitě pracovat budou ,copak ze socialnich dávek se dá žít?

Ne, nedá, sama jsem bez práce a mám jen jedno dítě a mám problém, abych vyšla s penězi a práci tu sháním už dva roky, tak potom v čem je problém, ve mně?

Ne já jsem slušný člověk a nikdy jsem nic neukradla, ale lidi se na mě divají, jako bych byla z jiné planety, tak kdo má potom problém! A co na to Češi? Nic, jen urážky, ponížení a vyděšený vyrazy v obličeji jako by viděli poprvé Cigána, který právě přiletěl z jiné planety.

Tak o tom to vše je, mohla bych pokračovat snad do nekonečna, ale v teto zemi je to zbytečný, a proto jsem se rozhodla, že z této země, ve které jsem se narodila já i moje celá rodina, odjiždíme tam, kde nám dají práci a nebudou se na nás dívat s takovým výrazem, jako se dívají v teto zemi.

S pozdravem a lítostí, kterou nosím,

Romka Drahomíra

0
Vytisknout
11384

Diskuse

Obsah vydání | 17. 5. 2012