Pozvánka na pražský mikrofestival poezie

11. 5. 2012

čas čtení 1 minuta

srdečně Vás zveme na čtvrtý ročník Pražského Micro-festivalu, který začne zítra, 12. května, a potrvá do středy 16. května.

místo: klub K4 (Celetná 20).

Pražský Micro-festival je festival současné poezie. Bohatý pětidenní program začíná pokaždé v 18:00 (s výjimkou úterý 15.5.) a nabídne čtení třiceti básníků a performerů z osmi zemí světa, koncert na konci každého festivalového dne a výstavu výtvarných děl, vstup je samozřejmě zdarma. Jazyky festivalu jsou čeština a angličtina.

Na festivalu pokřtíme antologii loňského ročníku Polibek s rozvodnou, třetí ročník mezinárodní revue VLAK, knihu Cartographies of the In-Between, která se zabývá poezií Pierra Jorise, francouzského básníka, překladatele a držitele ceny PEN. Především ale uvedeme autory, kteří se nebojí experimentovat - s jazykem samotným či s propojením poezie a hudby, a zaujmeme čtením pražských anglofonních autorů a prezentací nakladatelství Dusie, VEER a dalších. Festival probíhá za partnerství a podpory časopisu Psí Víno, nakladatelství Petr Štengl, Polského institutu v Praze, nakladatelství Litteraria Pragensia, časopisu A2, Kulturních novin a dalších.

Další informace, včetně aktuálního programu, medailonků autorů, fotografií z loňského ročníku apod. najdete ZDE, aktuální dění můžete sledovat na facebooku: ZDE

0
Vytisknout
6069

Diskuse

Obsah vydání | 11. 5. 2012