Do ČR přijedou držitelé Nobelových cen. Budou hovořit s mladými vědci

11. 5. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Pod záštitou Akademie věd, konkrétně zejména Ústavu organické chemie a biochemie, Česko-izraelské smíšené obchodní komory a velvyslanectví státu Izrael v ČR se uskuteční 30. a 31. května v Praze setkání několika nositelů Nobelovy ceny a významnějších vědců v oboru chemie: Ada Yonath (NC 2009), Avram Hershko (NC 2004), Aaron Ciechanover (NC 2004), Dan Shechtman (NC 2011), Joel Sussman, Josef Michl, M. G. Finn a Marcin Nowotny. Nejlepší na tom je, jak mne upozornil doc. Konvalinka, který tuto událost organizuje, že součástí programu je také osobní setkání vybraných mladých vědců a studentů s těmito výzkumníky. Cituji z pozvánky:

"Konference by měla být hlavně příležitostí pro mladé vědce a studenty potkat špičkové světové odborníky tváří v tvář. Za tímto účelem připravujeme několik zcela výjimečných akcí: jednak chceme dát šanci vybraným studentům setkat se s "nobelistou" mezi čtyřma očima na cca 30 minut a diskutovat s ním svůj vědecký projekt (nebo cokoli jiného), jednak připravujeme neformální "Dinner with a laureate" organizovaný ve velmi dobrých pražských restauracích, kde budou mít opět vybraní studenti nebo vědečtí pracovníci příležitost povečeřet v úzkém kroužku s nositelem Nobelovy ceny a strávit s ním (nebo s ní) celý večer."

Registrovat se lze online na www.png2012.cz

Témata, kterým se uvedení vědci věnují, lze najít přes Google, třeba na anglické wikipedii. Myslím však, že nikdo z pozvaných vědců není úzce omezen na jedno téma a bude rád za diskusi idejí a témat v širším, kontextu.

0
Vytisknout
5726

Diskuse

Obsah vydání | 14. 5. 2012