Rakouští katolíci si prosadili homosexuála do farní rady

19. 4. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Pozoruhodná událost se nedávno stala v rakouské římskokatolické církvi (dnes o tom byla reporzáž dokonce i v Radiožurnálu). Farníci v městě Stutzenhofen si zvolili do farní rady mladého homosexuála Floriana Stangla, který se ke své sexuální orientaci otevřeně hlásí a dokonce ji naplňuje v registrovaném partnerství (dodejme, že podle římskokatolické církve je homosexuální sex oficiálně zakázaný, hluboce hříšný a zkažený, byť mnoho kněží této církve znásilňuje děti, včetně chlapců, bez jakéhokoli trestu a za krytí ze strany Vatikánu.

Proti této volbě farníků se postavil místní farář, jehož veto bylo ale proraženo samotným vídeňským arcibiskupem Schönbernem, který se setkal se Stanglem a jeho partnerem a usoudil, že Stangl je vhodný člověk pro členství ve farní radě.

Zdá se, že jako v jiných věcech -- svoboda vyznání, ženská právu, rozvody -- římská církev začíná minimálně v Evropě ustupovat od svých hnusných předsudků a začíná brát vážně realitu.

Zejména samotní věřící, kteří dokonce i na malém rakouském městě dokážou něco dříve zcela nemyslitelného a odporujícího staletým předsudkům (něco nemyslitelného u moravských katolíků nebo v rámci KDU-ČSL, která registrovanému partnerství pro homosexuály v Česku odporovala přímo fanaticky).

Velice sympatické je také to, že na stranu demokratické volby a názoru farníků, se v Rakousku dokázal postavit nejvyšší zemský hierarcha, byť tak šel proti předsudkům vlastní církve. Nedovedu si představit, že by něco takového dokázal udělat kardinál Duka nebo kterýkoli český biskup. Horší je ovšem to, že i přes příznivé zprávy z vyspělého Rakouska, miliony lidských životů byly a jsou nezvratně pokřivené a zničené díky tmářské sleposti této zabedněné církve.

Cardinal Schönborn Confirms Homosexual on Parish Council in Austria

0
Vytisknout
8430

Diskuse

Obsah vydání | 20. 4. 2012