Jestli národ protestuje proti systému, projevuje tím loajalitu této zemi

19. 4. 2012

čas čtení 3 minuty

Tento projev jsem měl připraven přednést na Václ. nám. 21.4.2012 za iniciativu Gorila ČR spolu s organizátorkou protestů na Slovensku Lucií Gallovou. Byla by to podpora i z ciziny, jelikož já jsem osobně 3x letos promluvil na demonstracích v Bratislavě ze solidarity ke Slovákům. Odbory mně však vystoupení zamítly z důvodu časového prostoru, ale při tom jsme na jejich stránkách www.stopvladejako spolubjovníci, píše Libor Holík, starosta Panenských Břežan.

Zde je ten projev:

Nikdo z nás, co jsme se zde shromáždili, nezpůsobil stamiliardové dluhy (pokud však zde nejsou v davu naši politici). Nevidím důvod, aby občané byli jediní, co mají dluh splácet. Všechny vlády v minulosti i nynější a politické strany jsou za dluh zodpovědné. Nebýt systému, který politici vytvořili, aby mohli krást a ani poledne nedrželi, tak by naše dluhy byly jistě minimální. Proto nejsme jako iniciativa Gorila ČR, kterou jsem založil s kamarády v únoru 2012, pro svržení vlády, jelikož toto není konečné řešení. Navrhuji si naopak politiky a vládu zachovat ve funkcích tak dlouho dokud je nedonutíme nekompromisně vyšetřit miliardové korupční kauzy a peníze vrátit zpět do státní pokladny. Jedná se samozřejmě i o investiční skupiny, lobysty a státní úředníky. Jestliže donutíme vládu k demisi, sejde z očí, sejde z mysli a žádné korupční kauzy se již vyšetřovat nebudou.

Věřím, že dle Starých pověstí českých nám přijedou pomoci i Blaničtí rytíři. Jestliže vláda neumožní občanům systémové změny provést cestou pokojnou, nutí národ provést změny cestou násilnou -- prohlásil John Fitzgerald Kennedy. Naše společnost se vyznačuje dlouhodobou neefektivností protestu, proto z nás a našich požadavků musí být cítit nekompromisnost a síla, aby vláda pochopila, že ji již máme plné zuby. Věřím, že ten správný čas právě nastal.

Jestli národ protestuje proti systému, projevuje tím loajalitu této zemi. Je naší povinností protestovat proti zlodějům a vlastizrádcům v naší politické sféře. Na závěr bych rád zdůraznil, že vystupuji pouze za iniciativu Gorila ČR a s nikým nejsme spojeni a ani zatím nespolupracujeme. Naše protesty Goril začaly již v únoru 2012 před parlamentem -- byli jsme zadrženi Policií ČR, před Úřadem vlády a na Hradě -- odkud jsme byli vykázáni. Pravděpodobně jsme byli první s těmito veřejnými protesty, média nás ignorovala, ČT nic neodvysílala a cenzura pracovala na sto procent.

Jelikož většina hnutí nebo iniciativ vidí hlavní cíl v demisi vlády, ale nemá konečné řešení co dál, je nezbytně nutné v krátké době svolat setkání všech zástupců protestu a diskuzí a analýzami najít nejlepší a nejrychlejší způsob řešení do budoucna.

Je nezbytně nutné aby revolta nastala mezi orgány činných v trestním řízení, policií státních zástupců a policie a jedině potom je možné systém změnit.

Libor Holík, starosta obce Panenské Břežany

0
Vytisknout
8691

Diskuse

Obsah vydání | 20. 4. 2012