Odposlechy ničí demokracii? A jakou?

27. 3. 2012

čas čtení 1 minuta

Na pana prezidenta opravdu bezezbytku platí heslo "Co slovo, to perla." Vzpomínám to v souvislosti s výrokem, že odposlechy ohrožují demokracii. Ne, odposlechy, pokud jsou používány v záměru, v jakém mají být, opravdu demokracii neohrožují. Ohrožují ji ti, kteří na těch nahrávkách na demokracii přímo plivou, pohrdají jí a dělají si z ní lehkou děvu jen k tomu, aby se dostali ke svým korytům. Útočí na ni agenti BIS, a pokud vyjde najevo, že informace o situaci v Praze tato organizace věděla, měla by okamžitě projít očistou od lidí, kteří tyto informace zadržovali, píše student Filip Zachariaš a pokračuje:

Možná ještě horší situace by nastala, pokud by se prokázalo, že informace o nestandardních poměrech předala špičkám této republiky, kteří by se demokracii tímto přímo vysmívali. O demokratických principech si můžou dnes nechat zdát také ve Věcech veřejných. A propos, pane prezidente, nechováte k řadě z nich náklonnost? A jestliže Vít Bárta používá odposlechy jen pro vydírání politických odpůrců, pak to demokracii skutečně ničí. Jestliže by však političtí odpůrci nemuseli skrývat své kostlivce ve skříni, proč by je pan Bárta, pardon agentura ABL, odposlouchávala?

Ale to není všechno, co zde ničí demokracii. Na demokracii zapomíná i Česká televize svými často velice neobjektivními reportážemi a na demokracii útočí také miliony korun ziskuchtivých boháčů a po těchto milionech lační prodejní politici. A, pane prezidente, demokracii ohrožujete i vy svými výroky. Vy, který pohrdáte Ústavou ČR, když tvrdíte o studentech, že jsou parazité.

0
Vytisknout
12353

Diskuse

Obsah vydání | 28. 3. 2012