Policisté v Anglii a Walesu budou hlasovat o právu na stávku

23. 3. 2012

čas čtení 1 minuta

Policisté v Anglii a Walesu budou hlasovat o tom, zda mají mít právo na stávku. Profesní sdružení Policejní federace také plánuje v květnu uspořádat protestní pochod a shromáždění kvůli škrtům v rozpočtu policie a tomu, co označuje za "bezpříkladný útok vlády na policejní práci".

Rozhodnutí hlasovat o právu na stávku a protestovat ve Westminsteru představují novou úroveň nepřátelství ve vztazích mezi policisty a ministryní vnitra Theresou Mayovou. Následuje po hněvivé reakci na zprávu Toma Winsora zveřejněnou minulý týden, která navrhuje zásadní změny v policejní práci, včetně zrušení kultury "celoživotního zaměstnání" při každoročních testech fyzické kondice.

Policejní federace označila Winsorovu zprávu za "záměrně urážlivou" a vyzvala ministryni, aby ji odmítla, neboť je podle názoru policistů špatně formulovaná, špatně promyšlená a založená na myšlenkách, které již byly v minulosti odmítnuty.

Národní rada Policejní federace ve čtvrtek rozhodla o provedení hlasování 135 000 členů. Bude se týkat otázky, zda mají mít policisté úplná odborová práva včetně práva na stávku.

Policejní profesní sdružení vzniklo v roce 1919 po selhání poslední národní policejní stávky organizované oficiálně neuznanou odborovou organizací policistů a vězeňských zaměstnanců.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6696

Diskuse

Obsah vydání | 23. 3. 2012