Přátelům Romana Smetany

20. 2. 2012 / Milan Daniel

čas čtení 1 minuta

Původní úmysl založit úzký Výbor na obranu Romana Smetany ztroskotal. Stalo se tak v důsledku nečekaného zájmu čtenářů Britských listů, kterých se do "výboru" přihlásilo několik desítek. Protože výbor je od slova výběr a výbor s masovou členskou základnou logicky přestal výborem být, změnil jsem rámec tohoto společenství na podstatně volnější.

Od konce minulého týdne se tak mohou zájemci hlásit k volnému sdružení fyzických osob s názvem Přátelé Romana Smetany (PRS). PRS nemá v úmyslu žádat o žádné dotace a nebude se také nikde, natož pak na ministerstvu vnitra, registrovat. Sdružení nikoho nesvazuje, každý může přijít a podle libosti i odejít, účast v tomto společenství odvisí jen od pevnosti přesvědčení a aktivity každého člena. Dovolil jsem si je na facebookovém profilu charakterizovat tak, že "Přátelé Romana Smetany je volné sdružení lidí, pro něž je Roman Smetana vzorem občanské suverenity a odporu proti lži."

Přestože na facebooku již existuje Fanclub Romana Smetany, dovolil jsem si pro PRS založit novou, protože lidem, kteří mne oslovili, nejde jen o fandění, ale i o osobní angažmá. Najdete ji ZDE.

Myslím, že více netřeba dodávat. Každý, kdo se mi na základě mých článků na Britských listech přihlásil, tak učinil z podobného důvodu -- chtěl minimálně symbolicky podpořit člověka, který je pro pravdu ochoten podstoupit i systematické pronásledování mocí. Čím více nás bude, tím více se bude moc ošívat.

0
Vytisknout
12936

Diskuse

Obsah vydání | 22. 2. 2012