Škrabákovy dílny tvůrčího psaní

21. 1. 2012

čas čtení 1 minuta

tisková zpráva

Spolek přátel krásného slova v Hradci Králové vyhlašuje druhý ročník soutěžních "Škrabákových dílen tvůrčího psaní", píše Tomáš Koloc.

Škrabodílny jsou určeny začínajícím autorům ve věku 15-25 let z Hradce Králové, přilehlých regionů, ale i odjinud. Účast je pro vybrané autory bezplatná. Dílny tvůrčího psaní zahrnují čtyři jednodenní semináře, které povedou kvalifikovaní členové SPKS a hosté z řad českých literátů a publicistů (hostem minulého ročníku byl publicista, překladatel a učitel české literatury na University of Glasgow Dr. Jan Čulík).

Pořádání Škrabodílen navazuje na deset úspěšných ročníků literární soutěže O Cenu Hradeckého Škrabáka, na kterých spolupracoval například předseda českého PEN klubu Jiřím Dědeček, básník Jan Vodňanský, či filmař a spisovatel Igor Chaun. Inovací soutěže jsou právě (letos již druhé) Škrabodílny, jejichž účelem je zachytit a rozvíjet zájem mladých lidí o literární formy literaturu vůbec a poskytnout těm nejtalentovanějším příležitosti k publikování na běžn ém časopiseckém, případně i knižním trhu. Protože je důraz kladen především na rozvíjení umělecké různorodosti, je pozornost věnována i žánrům zábavné literatury, které zajímají současnou mladou generaci (fantasy, komiks).

Autoři mohou přihlásit práce ve třech žánrových kategoriích: Próza, Poezie, Publicistika. Uzávěrka přihlášek je stanovena na 20. 2. 2012.

Přesné znění pravidel včetně elektronické přihlášky najdou zájemci na internetové adrese ZDE

0
Vytisknout
6904

Diskuse

Obsah vydání | 20. 1. 2012