Za co se v ČR udělují vysokoškolské tituly?

22. 11. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta
Ministr školství Dobeš zaměstnal člověka, který mu dělal vedoucího diplomové práce (profesora Vladimíra Smékala). Na tom by nebylo nic špatného, kdyby se nad kvalitou diplomové práce ministra školství nevznášely otazníky. A to je obecný a zásadní problém v české politice a vůbec v české společnosti: za co vlastně udělujeme vysokoškolské tituly?

Bdít nad pořádkem v této oblasti by mělo právě ministerstvo školství. Když ale ministr školství zaměstnává člověka, který mu umožnil vypracovat a obhájit zřejmě velmi nekvalitní diplomovou práci, existuje podezření, že tak kryje vlastní šlendrián.

Podle psychologa Slavomíra Hubálka je prý záhadou, jak mohla tak mizerná diplomová práce, jakou vypracoval ministr Dobeš, na brněnské katedře psychologie vůbec vzniknout.

Diplomant prý nestudoval žádnou zahraniční literaturu (možná z důvodu národní hrdosti?).

Diplomovou práci ministra Dobeše kárá také profesor Keller z ostravské univerzity, podle něhož je "mimořádně plytká" a "neměla být vůbec obhájena".

Věci veřejné tak ztrácejí další zbytek své masky nové a progresivní strany. A loutkový premiér Nečas, který chtěl Dobeše na jaře odvolat, ale narazil na vůli faktického premiéra Klause, může mít díky spoluvládnutí s Věcmi veřejnými opět z ostudy kabát.

Dobeš si za svou diplomovou práci titul nezaslouží, tvrdí experti

0
Vytisknout
12586

Diskuse

Obsah vydání | 23. 11. 2011