Nedělejte z Listiny základních práv a svobod toaletní papír

22. 11. 2011

čas čtení 3 minuty

Než jsem včera odjela do Pardubic, kde byla domluvená schůzka, viděla jsem na zastávce zbídačeného člověka, špatně oblečeného, bez ponožek, s páskou na zápěstí, kterou dávají v nemocnici. Myslím si, že už ani nebojoval o život. Nebýt domluvené schůzky, tak jsme s manželem zůstali do doby vyřešení, co s ním Vámi zastávaný režim udělá, píše Eva Novotná.

Lidé by na ulici neměli umírat. Desítky lidí na zastávce tohoto člověka neviděli, oslepli. Manžel zavolal policii.

Víc o osudu tohoto člověka nevíme. Nikdy jsem v žádné politické straně nebyla, přesto můžu být souzena, že se zastávám bývalého režimu. Vím s určitostí, že v tom minulém režimu lidé na ulici neumírali.

Neprosili o práci. Nežebrali doslova na každém rohu, neprohrabávali popelnice a odpadkové koše. Bezdomovci prakticky nebyli. Nebylo tolik sebevražd. Nebyla beznaděje.

Pokládám si otázku, kdo bude řešit a trestat hrůzy tohoto režimu. Kdo bude trestat jeho nelidskost, zavrženíhodnost. Kdo bude soudit jeho zločiny, jeho korupci.

Co z Listiny základních práv a svobod člověku s podprůměrným výdělkem, tj .50% národa, zůstalo. Kdy se žurnalisté, moderátoři, redaktoři, novináři za tu polovičku národa postaví?

Vrchol zhnusení je, když si Václav Moravec v ČT pozve do svého pořadu Vondru a ten se usmívá, jako by stamiliony zmizelé v soukromých kapsách neexistovaly.

Účastníci pořadu se tvářili, že ne oni, ale ti okolo to přivedli k takovým koncům a navíc beztrestně. To je zvrácenost, která si nezadá se zvráceností režimů, které likvidovaly lidi podle jejich názoru nebo vyznání přímo. Budoucnost bude popisovat minulost, dnešní dobu, jako dobu, kdy jedna skupina lidí z druhé skupiny nadělala morčata a páchala na nich experimenty, co vydrží.

Do Pardubic jsme jeli jménem NEZA z důvodu prosby několika občanů, pomozte nám s nadměrným hlukem vrtulníků Mi-17, na kterých cvičí afghánští a spojenečtí piloti.

Občané nám rovnou říkali, je nás pár, většina se bojí. Čeho se bojí ve svobodné zemi, pane šéfredaktore?

Bude pochod hladových, nezaměstnaných, bezdomovců, lidí bez sociálních jistot, lidí, co již nemají co ztratit, protože život pro tento režim nemá hodnotu. Je přítěží, zejména těch chudých. Kolik času zbývá, než Vondra a jemu podobní vyrazí na tanku s antikomunismem do ulic?

Dovoluji si přiložit ještě jeden článek. Bylo by zapotřebí ho číst nahlas ve všech mediích, aby chamtivost nebyla nad životy druhých. Kam se občan má obracet s požadavkem, nedělejte ze Základní listiny práv a svobod toaletní papír? Kam? Kam? Kam?

0
Vytisknout
13138

Diskuse

Obsah vydání | 23. 11. 2011