Změna je možná, změna je nutná!

15. 11. 2011

čas čtení 2 minuty

V Praze na Václavském náměstí pořádá iniciativa ProAlt pořádá za podpory dalších organizací v pořadí již čtvrtou demonstraci proti vládním reformám. Začátek akce je v 15 hodin u sochy sv. Václava. Tuto demonstraci podporují: Českomoravská konfederace odborových svazů , Nezávislý odborový svaz Policie ČR, Akční spolek nezaměstnaných, Nesehnutí a Ekumenická akademie Praha ) a kromě jiných řečníků na ní vystoupí i světoznámý filosof Slavoj Žižek.

Akce proběhnou i v dalších městech v České republice.

Ve středu 16. listopadu od 16 hodin před DK Metropol v Českých Budějovicích pořádá ProAlt společně s Regionální radou odborových svazů Jihočeského kraje neformální setkání občanů, kteří jsou nespokojeni se současnou situací v České republice.

V Olomouci u orloje na Horním náměstí pořádá ProAlt 17. listopadu od 14 hodin spolu s iniciativou Occupy Olomouc a místní skupinou Československé anarchistické federace demonstraci pod názvem "17. listopadu 1989 dějiny neskončily!". Na programu je divadlo o školném, projevy a následný pochod městem.

V Ostravě na Jiráskově náměstí pořádá ProAlt 17. listopadu od 15 hodin demonstraci proti vládním reformám ve spolupráci s odbory Dopravního podniku Ostrava (základní organizace odborového svazu DOSIA při DPO a.s.), odbory zdravotnictví a sociální péče v Moravskoslezském kraji (OSZSP) a ZO OS KOVO Válcovny ArcelorMittal. Demonstrace bude pojata jako Hyde Park -- na této demonstraci bude mít každý možnost vyjádřit se k vládním reformám.

V Brně na Malinovského náměstí bude 17. listopadu v 16 hodin vystaveno vysvědčení vládě. Akci spolu s ProAltem pořádají Českomoravská konfederace odborových svazů, Akční spolek nezaměstnaných, Alternativa zdola a Masarykova demokratická akademie.

17. listopadu řekneme společné NE současné vládě. Řekneme NE zvůli finančního sektoru, NE diktátu ratingových agentur a NE politice, která se stala podnikáním. Chceme obnovit ducha sebevědomé a nezávislé občanské aktivity, která hájí ideje, hodnoty a vlastní zájmy.

0
Vytisknout
9897

Diskuse

Obsah vydání | 15. 11. 2011