Jaroslav Hutka: Ještě žiju a dokonce zpívám

4. 10. 2011 / Jaroslav Hutka

čas čtení 2 minuty

Jelikož nemám televizi a neposlouchám rádio, tak mi přece jen některé důležité kulturně-historické informace uniknou. Helena Vondráčková si totiž nedávno písemně stěžovala, že ji málo hrají v rádiu. Karel Gott se přidal ústně. To já se rovněž a nadšeně přidávám. Mě hrají v rádiu tak málo, že asi vlastně vůbec, píše písničkář Jaroslav Hutka.

Takže tímto byla založena petice českých kulturních pokladů a do včerejška jsem věřil, že začne mít údernost. Ale našel jsem v novinách, vlastně v Blesku, který jsem si poprvé v životě koupil, užaslé zklamání Karla Gotta z toho, že marně hledal ve schránce pozvánku na narozeniny Václava Havla. Vondráčková zatím žalobu nepodala.

Já tam byl a byl to moc příjemný večer. Jenže teď mám obavu, že kvůli mé účasti je moje pozice v PETICI ohrožena. Rádio tlaku kulturních pokladů jistě podlehne a začne zase Vondráčkovou a Gotta hrát a já ostrouhám a dohasnu.

Jinak jsem samozřejmě rád, že televize i téměř čtvrt století po převratu získala do svého vedení zase komunistu. Lidé, kteří tehdy věřili, že komunisti časem vymřou, vymřeli sami, a my co pamatujeme a ještě žijeme, halt televizi raději nemáme a rádio neposloucháme.

Jenže národ by bez televize nepřežil, neboť televizní pravda je: "Opustíš-li mne nezahynu, opustíš-li mne zahyneš!" Já, jako "pohaslá hvězda sametové revoluce", jak jsem se rovněž dočetl v Blesku, však ještě žiju a dokonce stále zpívám. Ono totiž s televizí to není zas tak úžasné, jako bez televize zoufalé a s Karlem Hynkem Máchou, který také televizi neměl a rádio neposlouchal, dodávám: "Dalekáť cesta má, marné volání!"

Srdečně zdravím,

Jaroslav Hutka

http://www.hutka.cz

Koncerty Jaroslava Hutky v říjnu 2011


7. pátek, Hutka, TEPLICE, KONCERT PRO VŠECHNY SLUŠNÉ MÁNIČKY, Restaurace "Slávie", 19:00
8. sobota, Hutka, ŽEHROVICE, báječný koncert pro uzavřenou společnost
10. pondělí, Hutka, PRAHA 2, Balbínova literární hospůdka, Balbínova 6, 20:00
11. úterý, Hutka, KRALUPY NAD VLTAVOU, Městské muzeum, 19:00
12. středa, Hutka, PRAHA 10-hostivař, restaurace Karolína, Hostivařská 597/22, 19:00
13. čtvrtek, Hutka, ŽEBRÁK, komorní sál Kulturního klubu Žebrák, 19:00
14. pátek, Hutka, RYCHNOV U JABLONCE NAD NISOU, restaurace Beseda, hudební klub, Tovární 68, 19:30
25. úterý, Hutka, CHOMUTOV, sál Střediska knihovnických a kulturních služeb, Palackého 4995, 18:00
27. čtvrtek, Hutka, VSETÍN, malý sál domu kultury, 19:00
29. sobota, Hutka, ZÁMEK BEČOV, zámecká kaple svatého Petra, 17:00

0
Vytisknout
12931

Diskuse

Obsah vydání | 5. 10. 2011