Proč Romy nezaměstnat?

18. 9. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Investovat do sebepropagace nácků a rasistů, to je směr vedoucí k sebevraždě této společnosti.

Patrik Banga na stránkách www.romea.cz přišel s názorem, který jsem ještě neslyšel a který se mi zdá velmi trefný.

Místo milionů korun utracených za policejní zásahy (kdy už beztak ohrožený druh "český policista v akci" je stáhnut z místa svého běžného působení do bojů proti rasistům a náckům) by bylo dobré tyto miliony korun využít pro sociálně vyloučené lidi a nabídnout jim za ně práci na zvelebování měst. Ostatně je známo, že to, o co se sami staráte a co zvelebujete, k tomu přilnete, zejména pokud je vám v tom umožněno lidsky důstojně žít, což by vyžadovalo, aby chudí a sociálně vyloučení měli možnost žít opravdu v sociálních bytech s nájmem nižším, než je tržní nájem obvyklý okolo, nemluvě o tržním nájmu v centru Prahy.

Argument, že policejní přítomnost je pouze dočasná, zatímco lidem je třeba dát práci na desítky let, tedy i ty miliony za policejní akce jsou jenom na krátko, je pravdivý, leč má jednu chybu: mohlo se již za ty miliony ukázat funkční řešení a že to za ty peníze stojí.

Jediný, kdo zatím uvařil svou polívku za miliony daňových poplatníků, jsou rasisté a nacisté, kteří si udělali propagandu a vyzkoušeli si manipulaci davu, což se jim může hodit v budoucnosti, až nás (liberály, Romy, socialisty, židy, homosexuály...) budou posílat do koncentráků.

Neexistuje pomoc sociálně vyloučeným, která nestojí peníze, ale takový důvod pro investování peněz je ten nejrozumnější a zároveň i nejušlechtilejší (jistě jde i o to, aby ty peníze sloužily svému účelu a nebyly Romům ukradeny bílou "elitou" za přemrštěné nájmy).

Investovat naopak do sebepropagace nácků a rasistů, to je směr vedoucí k sebevraždě této společnosti.

Patrik Banga: Kdyby se peníze za zásahy daly lidem za práci, byl by problém už vyřešený ZDE

0
Vytisknout
12916

Diskuse

Obsah vydání | 20. 9. 2011