Festival za demisi vlády

18. 9. 2011

čas čtení 1 minuta
tisková zpráva

FESTIVAL ZA DEMISI VLÁDY, 21. 9. 2011, Praha - Klárov, 15 - 20 hod.

Pořádají : Iniciativa za demisi vlády, Už stačilo. Podporují: NAL, Hnutí za přímou demokracii, SDS, ProAlt, Alternativa zdola, Ne základnám a další.

Neformální občanské iniciativy Iniciativa za demisi vlády a Už stačilo ve spolupráci s dalšími sdruženími pořádají dne 21.9.2011 v Praze Festival za demisi vlády. Tato akce je organizována s cílem umožnit občanům projevit nesouhlas s vládou České republiky a jejími kroky, jež vedou ke zhoršení kvality života v naší zemi.

Je to náš první krok na cestě ke změnám, které narovnají volební podmínky, umožní lepší kontrolu politiků občany, zavedou trestněprávní odpovědnost politiků za jejich činy a zajistí větší podíl občanů na rozhodování s důrazem na prvky přímé demokracie.

Odmítáme žít v zemi, která je hračkou v rukách arogantních stranických sekretariátů a kapitálových skupin mnohdy mafiánského charakteru. Odmítáme žít v zemi, kde vítězové voleb přistupují ke správě země jako k dělbě kořisti. Proto chceme politikům připomenout, že podle platné Ústavy České republiky jsme my zdrojem veškeré moci ve státě. Oni tedy musí být vykonavateli naší vůle, a ne my být obětí jejich svévole.

Vyzýváme všechny spoluobčany, kterým není lhostejný náš společný osud a budoucnost našich dětí: Pojďte s námi a společně změňme uspořádání naší země na skutečně demokratické, zajišťující důstojný život všem občanům.

Pavel Sántay - tiskový mluvčí Festivalu za demisi vlády

0
Vytisknout
8102

Diskuse

Obsah vydání | 19. 9. 2011