Praha dosud nesplnila nařízení Úřadu na ochranu osobních údajů o anonymizaci opencard

1. 9. 2011

čas čtení 2 minuty

Zasílám Vám vyjádření hl.města Prahy ohledně dotazu, kdy bude zavedena anonymizovaná opencard, kterou Praha měla zavést k 1.srpnu 2011, píše Jan Slezák.

Jan Slezák:

Je to už přes rok, co bylo Městu Praze uloženo zavést anonymizovanou Opencard. Tato karta měla být po různých odkadech zavedena k 1. srpnu. Mohu vědět jak to, že Praha nerespektuje nápravné opatření uložené Úřadem pro ochranu osobních údajů a dva měsíce po termínu, kdy měla být karta zavedena, bude teprve předkládat dvě možná řešení v září? Mám to považovat za vtip, že vedení Prahy, potažmo firma stojící za Opencard si ze státního úřadu nic nedělají? Já jako občan České republiky a jako Pražan důrazně žádám, aby letos byla výše zmíněná karta zavedena, protože mé osobní údaje k jízdě MHD nejsou potřeba a nevidím důvod, proč bych si měl za současnou anonymní kartu stále připlácet.

Infolinka MHMP

Dne 31. srpna 2011 9:02 Infolinka MHMP napsal(a):

Dobrý den,

nový typ anonymní karty zatím skutečně není v nabídce. Magistrát hl. m. Prahy spolupracuje s Úřadem na ochranu osobních údajů na technickém a právním řešení nového typu anonymní karty. Bohužel Vám nemůžu sdělit žádné konkrétní a závazné datum jejího zavedení, předběžný předpoklad je, že by měla být k dispozici na přelomu roku.

S pozdravem,

Tomáš Lichtenberg - infolinka MHMP

Komentář Jana Slezáka:

Je skutěčně šokující, jak vedení Prahy ignoruje nápravná opatření nařízená úřadem, tak i laxnost jednání úřadu, který dovolil odklad z původního termínu o půl roku do 31. července 2011 a bez jakékoliv sankce čeká na jakési dva návrhy, které budou předlozeny teprve v září. Jak mají mít občané důvěru v právní stát, pokud státní instituce nehájí své rozhodnutí a magistrát je ignoruje.

0
Vytisknout
6396

Diskuse

Obsah vydání | 2. 9. 2011