Směřujeme do pekla rasového násilí?

22. 8. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

My máme Bátoru, Hájka a Klause a kousek na východ od nás, v Maďarsku, už mají důsledky: výzvy k vraždění jinakých (socialistů a Židů). Podle mého názoru všechny spory mezi pravicí a levicí, všechen strach ze zadlužení, všechny korupce atd. je směšná věc oproti nebezpečí, že se naše část světa opět propadne do pekla rasového násilí. Cituji:

"Mária Stadlerová, poslankyně pátého budapešťského obvodu za vládní stranu FIDESZ, vyzvala pravicové extremisty, aby zastřelili bývalého premiéra Ference Gyurcsányho. "Nebojujte proti FIDESZ, ale vezměte pistoli a zastřelte Gyurcsányho," uvedla Stadlerová v rozhovoru s pravicovým extremistou Gyögyem Budaházym."

"Před časem se konalo shromáždění maďarské krajní pravice, kde došlo rovněž k výzvám na vraždění oponentů. "Snad najdeme v sobě sílu, abychom zastřelili Žida. Musíme dokázat potáhnout kohoutek samopalu, když vidíme jinou barvu pleti," uvedl známý představitel maďarské ultrapravice Zsolt Tyirityán."

Raději, říkám za sebe, budu žít v té nejzkorumpovanější a nějméně fungující demokracii na světě než v systému gestapa, koncentráků apod.

Maďarská poslankyně vyzvala k vraždě expremiéra

0
Vytisknout
8003

Diskuse

Obsah vydání | 24. 8. 2011