K širšímu pozadí kauzy Bátora

19. 8. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Myslím, že z přemíry různých komentářů se z případu "Bátora" stává už fraška, ze které mizí základní body, které by právě mizet neměly - jinak se může zdát, že jde jenom o malichernosti.

1. Věci veřejné nikdy neměly být ve vládě. To byl konsensus mezi ODS, TOP09, ČSSD i KSČM ještě na jaře. Jsou tam ovšem stále, protože prezident Klaus odmítl Nečasovu snahu o rekonstrukci vlády. Skutečným premiérem je veřejně a zjevně už od vypuknutí případu "Drobil" Václav Klaus.

2. Bátora nikdy neměl být vládním úředníkem, stal se jím díky Klausovi a Věcem veřejným. Dnes je krytý ministrem Josefem Dobešem za VV, který ve vládě dávno neměl být, kdyby premiérem ČR byl Petr Nečas. Bátora je nepřijatelný pro ODS, TOP09, ČSSD i KSČM, tedy pro drtivou většinu Sněmovny. Přesto stále zůstává na vysokém úředním postu na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy, kde propaguje své ideje, které ve sněmovních volbách nedostaly žádnou politickou šanci.

3. Trapné a většinou společnosti nechtěné a celé společnosti škodlivé přežívání téhle vlády je dáno Nečasovou a Kalouskovou neschopností/neochotou zbavit se Věcí veřejných a jít do předčasných voleb, což byla varianta živá ještě na jaře. Za tuto jejich "politiku" je odměňuje Klaus novými a novými políčky a ponižováním. Možná, pokud se před ním Kalousek s Nečasem budou třepat až do skončení mandátu v roce 2014, budeme svědky nástupu Jakla a Hájka do vlády a konečné fašizace české politiky, tedy úplného přepsání volebního výsledku z roku 2010, které by tak vyhrála strana půjčkové demokracie, jež obelhala svoje voliče tím nejnestoudnějším způsobem.

0
Vytisknout
7499

Diskuse

Obsah vydání | 19. 8. 2011