Homosexuálové jdou lidem na nervy, protože se stávají zástupným problémem

18. 8. 2011

čas čtení 2 minuty

Reaguji na váš společný článek v BL o poslanci Jandákovi, píše čtenář Milan Javůrek. Začnu od konce - pane Čulíku, Vaše poznámka v závěru o socialistické rovnosti je opravdový stihomam, navrhuji Vám zamyslet se nad sebou. Obávám se, že dva oba vůbec nic nechápete.

Není to trochu jinak - není náhodou obyčejný člověk (mezi které se počítám) zcela obyčejně zhnusený tím, že místo kvalifikovaného a slušného řešení otázek naší budoucnosti se o těchto věcech raději nemluví, aby si to hoši nahoře mohli uplést podle svého a nikdo jim do toho nekecal. A my jsme místo toho zahlcováni podobnými blbostmi a pseudosenzacemi, jako byl průvod homosexuálů.

Víte, náš národ je poměrně tolerantní - i třeba k sexuálním aférám veřejně známých lidí (což třeba na Západě rozhodně není). Podobně je to se zmíněnou skupinou, ta nám nevadí svojí existencí, ale především tím, jak se o ní často a především zbytečně mluví, jak často je nám to vnucováno. Kdyby se aspoň tolik energie a prostředků věnovalo propagaci klasické rodiny!

Na to se dneska všichni tváří, jako by to bylo něco překonaného, zastaralého (a podle toho to vypadá). Církve nejsou zrovna moje krevní skupina, ale minulý týden jsem s arcibiskupem Dukou vřele souhlasil. Jistě, v dnešní honbě sdělovacích prostředků za senzacemi platí, čím více mimo průměr, tím lepší.

Víte pánové, problémy jsou jinde a podstatně hlouběji. Takové projevy, jako rasismus atd. jsou jenom špičkou ledovce. Samotného mne až překvapilo zjištění, kolik obyčejných lidí si myslí, že lékem na současnost by byl nacionální socialismus.

Vy sami řešíte, že ten či onen řekl to a to (nebo když kvůli jakýmsi výrokům p. Bátory přestanou zasedat ministři - a to ještě tak "úctyhodní" jako Kalousek), ale to jsou jenom jalové kecy, my bychom potřebovali skutky.

Řadový občan by více ocenil rovnost před zákonem, vymahatelnost práva, sociální jistoty, alespoň trochu z toho, co si myslíme, že by měla být demokracie atd.

Ale když se např. u soudů měří jinak Čechům a Romům (nebo chudým a bohatým), to může skutečně skončit pouze rasismem či jiným extremismem.

Vždyť tato menšina je zde už spoustu let a nikdy nebyla tak kontroverzní, jako je teď. A nebo z jiného soudku - to co se momentálně děje zase kolem Mašínů - myslíte, že nám to nevadí? Chápu, že o něčem musíte psát, ale obávám se, že těmito články pouze přiléváte olej do ohně.

0
Vytisknout
9940

Diskuse

Obsah vydání | 19. 8. 2011